NBA

NBA Finals: Ο Γιουντόνις Χάσλεμ έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε τελικούς

Ο Γιουντόνις Χάσλεμ σε αγώνα των Χιτ με τους Νάγκετς
Ο Γιουντόνις Χάσλεμ σε αγώνα των Χιτ με τους Νάγκετς Ⓒ 2023 REBECCA BLACKWELL/ ASSOCIATED PRESS

Ιστορικό ρεκόρ για τον Γιουντόνις Χάσλεμ, ο οποίος πέρασε στο παρκέ στο φινάλε του Game 3 των NBA Finals κόντρα στους Νάγκετς και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε τελικούς.

Ο Γιουντόνις Χάσλεμ είναι πλέον κάτοχος ενός τρομερού ρεκόρ: Είναι ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνίστηκε ποτέ στους NBA Finals!

Ο Χάσλεμ πέρασε στο παρκέ στο φινάλε του Game 3 των Χιτ με τους Νάγκετς (νίκη του Ντένβερ με 94-109) και αυτόματα πέρασε στην ιστορία! Ο βετεράνος φόργουορντ πήρε έτσι χρόνο συμμετοχής σε τελικούς σε ηλικία 42 ετών και 363 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος ήταν 42 χρονών και 48 ημερών στο Game 4 των NBA Finals ανάμεσα στους Λέικερς και τους Πίστονς το 1989.

Για την ιστορία, αν οι Χιτ κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ο Χάσλεμ δεν θα είναι ο γηραιότερος παίκτης που θα έχει πανηγυρίσει τίτλο. Αυτό το ρεκόρ ανήκει στον Ρόμπερτ Πάρις, ο οποίος ήταν μέλος των Μπουλς την σεζόν 1996/97 και πανηγύρισε το πρωτάθλημα σε ηλικία 43 χρονών και 287 ημερών.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ NBA FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ