NBA

NBA, ΝτεΡόζαν: "Με γαμ...ε πνευματικά όταν δεν έβρισκα ομάδα πέρυσι, έπαθα κατάθλιψη και δεν βγηκα από το δωμάτιό μου για 4 μέρες"

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με την φανέλα των Μπουλς
Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με την φανέλα των Μπουλς Ⓒ 2022 AJ MAST/ASSOCIATED PRESS

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το περσινό καλοκαίρι που ήταν free agent και όσα βίωσε μέχρι να συμφωνήσει με τους Μπουλς, λέγοντας ότι αμφισβήτησε τον εαυτό του και έπεσε σε κατάθλιψη, φτάνοντας στο σημείο να μην βγει από το δωμάτιό του για 3-4 μέρες.

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν δεν μιλάει συχνά. Όταν το κάνει όμως τότε αυτά που λέει κάνουν θόρυβο. Όντας ένας από τους πρώτους παίκτες - μαζί με τον Κέβιν Λαβ - που παραδέχθηκε δημόσια πριν από μερικά χρόνια ότι έπασχε από κατάθλιψη, ο σταρ των Μπουλς αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στον - φόργουορντ των Γουόριορς - Ντρέιμοντ Γκριν στο περσινό καλοκαίρι και όσα βίωσε μέχρι να συμφωνήσει με τους "Ταύρους" για τριετές συμβόλαιο αξίας 85 εκατ. δολαρίων.

Ο All Star γκαρντ/φόργουορντ στάθηκε στο διάστημα που ήταν free agent βλέποντας άλλους παίκτες να υπογράφουν συμβόλαιο και αυτόν να μένει χωρίς ομάδα, όπου παραδέχθηκε ότι αυτό τον επηρέασε. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι αυτή η αμφισβήτηση ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2018, όταν οι Ράπτορς τον παραχώρησαν με ανταλλαγή στους Σπερς για χάρη του Κουάι Λέοναρντ.

"Τα 3 χρόνια στο Σαν Αντόνιο ήταν ένα ερωτηματικό ψάχνοντας το επόμενο βήμα μου. Όταν ήμουν τόσα χρόνια στο Τορόντο που με αντάλλαξε και έπρεπε να ανακαλύψω τον εαυτό μου, ειδικά με τα ερωτήματα που με ακολουθούσαν" δήλωσε αρχικά ο ΝτεΡόζαν, για να προσθέσει: "Αυτό με επηρέασε, επειδή εγώ δεν είμαι κάποιος που μιλάει γενικά. Αυτό με έκανε να σκεφτώ τι να κάνω για να αλλάξω αυτό το στερεότυπο που υπήρχε για εμένα. Στο Σαν Αντόνιο έλεγα πως όταν πάρω την επόμενη ευκαιρία ήθελα να έχει νόημα"

Με την συζήτηση να πηγαίνει στην συνέχεια στο περσινό καλοκαίρι, ο ΝτεΡόζαν είπε: "Το καλοκαίρι δεν πήγε όπως περίμενα. Αυτό έφερε αμφιβολία και με έβαλε σε σκοτεινό μέρος γιατί άρχισα να αναρωτιέμαι πού πάω και τι παίκτης θα γίνω. Αυτά τα ερωτήματα άρχισαν να έρχονται. Τα μεγάλα ονόματα συνήθως υπογράφουν τις πρώτες ημέρες και αυτό δεν έγινε με εμένα.

Πέρασαν μερικές μέρες και αναρωτιόμουν αν θα πάω καπου με μονοετές συμβόλαιο ή με το μίνιμουμ. Αυτό με γάμ...ε πνευματικά. Θυμάμαι ότι για 3-4 μέρες σερί δεν βγήκα από το δωμάτιό μου, δεν είδα τον ήλιο να ανατέλει ή να δύει. Ήμουν στο δωμάτιό μου και είχα κατάθλιψη επειδή δεν ήξερα τι διάολο θα γίνεται. Δεν ήρθα στο Λ.Α (σ.σ ήταν κοντά σε συμφωνία με τους Λέικερς, που δεν προχώρησε). Έβλεπα παίκτες να υπογράφουν και κόσμος μου έστελνε μηνύματα ρωτώντας τι θα κάνω και δεν είχα γαμ...νη ιδέα τι θα κάνω".

Κλείνοντας το ζήτημα πάντως, ο σταρ των Μπουλς αποκάλυψε ότι όλο αυτό που έγινε του έδωσε κίνητρο: "Όταν ήρθε το Σικάγο και υπέγραψα, ανακουφίστηκα, αλλά την ίδια στιγμή εκνευρίστηκα και μπήκα σε μία φάση πνευματικά που σκέφτηκα "γαμ...σε το. Θα διαλύσω ό,τι λέγατε για εμένα. Δεν θα πω τίποτα, θα δουλέψω σκληρά και θα αποδείξω σε όσους αμφέβαλλαν ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όλη την καριέρα μου γινόταν αυτό, αλλά ποτέ αυτό δεν με έριξε. Όταν πήγα στο Σικάγο σκέφτηκα ότι θα αρπάξω την νέα ευκαιρία με κάθε τρόπο".

Για την ιστορία, η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του ΝτεΡόζαν και μάλιστα σε ηλικία 33 ετών, αφού είχε 27.9 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ μέσο όρο σε 36 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα των Μπουλς, κερδίζοντας μία θέση στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του NBA.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ