NBA

NBA, Μπακς: Ο μισθός του Γκρίφιν και τα μεγάλα ονόματα που ακούγονται για πιθανοί βοηθοί του

NBA, Μπακς: Ο μισθός του Γκρίφιν και τα μεγάλα ονόματα που ακούγονται για πιθανοί βοηθοί του
© 2020 ASHLEY LANDIS / AP IMAGES

Το "Athletic" γνωστοποίησε τον μισθό που αναμένεται να έχει ο νέος προπονητής των Μπακς, Έντριαν Γκρίφιν, ενώ αποκάλυψε και τα μεγάλα ονόματα τεχνικών που ακούγονται ως πιθανοί βοηθοί του, σε μία ένδειξη του τι ψάχνει το Μιλγουόκι.

Ο Έντριαν Γκρίφιν είναι εδώ και μερικές ημέρες ο νέος τεχνικός των Μπακς κι ας μην υπάρχει μέχρι στιγμής ανακοίνωση. Είναι ένας ρούκι προπονητής με προοπτική περγαμηνές. Και το Μιλγουόκι θέλησε να του δείξει ότι πιστεύει σε αυτόν, αλλά και να τον πλαισιώσει σωστά.

Όπως λοιπόν γνωστοποίησε το "Athletic" στο πλαίσιο αυτό οι Μπακς έχουν συμφωνήσει με τον Γκρίφιν στο να του προσφέρουν ένα πολυετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 4 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η αναζήτηση για τους βοηθούς του, με δύο ονόματα να έχουν ήδη κυκλοφορήσει και να δείχνουν αρκετά πράγματα.

Το πρώτο όνομα είναι αυτό του Τέρι Στοτς, που κάθισε στον πάγκο των Μπλέιζερς από το 2012 έως το 2021, σε μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία της ομάδας. Το δεύτερο όνομα είναι αυτό του Τζέιμς Μπορέγκο - που κάθισε στον πάγκο των Χόρνετς από το 2018 έως το 2022.

Τα ονόματα και των δύο δεν έχουν προκύψει τυχαία. Με τον Γκρίφιν να έχει δουλέψει ως ασίσταντ στο πλευρό προπονητών με αμυντική προσέγγιση (Σκάιλς, Τίμποντο, Ντόνοβαν, Νερς), οι Μπακς ψάχνουν προπονητές που έχουν δείξει ότι μπορούν να οργανώσουν μία ομάδα στην άλλη πλευρά του παρκέ και να βελτιώσουν παίκτες.

Τόσο ο Στοτς (κυρίως), όσο και ο Μπορέγκο το έχουν δείξει αυτό. Με τον Στοτς οι Μπλέιζερς είχαν την τριετία 2018-2021 μία από τις τρεις καλύτερες επιθέσεις βάσει offensive rating (πόντους που σημείωναν ανά 100 κατοχές). Πολλοί στέκονται στην παρουσία των Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ που - σίγουρα - έπαιξε ρόλο σε αυτό, αλλά ο Στοτς έβρισκε πάντα τρόπους να πάρει πράγματα και από τους ρολίστες του στην επίθεση, ενώ πάντα αναδείκνυε παίκτες.

Την ίδια στιγμή, ο Μπορέγκο την τελευταία του σεζόν στην Σάρλοτ (2021/22) είχε καταφέρει να ανεβάσει την ομάδα του στην 9η θέση στον τομέα του offensive rating, χτίζοντας ένα σύνολο γύρω από τα δυνατά σημεία των Λαμέλο Μπολ, Μάιλς Μπρίτζες, Τέρι Ροζίερ και Γκόρντον Χέιγουορντ. Είναι δηλαδή ένας προπονητής με αρκετή φαντασία στο παιχνίδι του.

Όπως και να έχει, ασχέτως αν τελικά κάποιος εκ των Στοτς ή Μπορέγκο συμφωνήσε με το Μιλγουόκι, είναι σαφές ότι οι Μπακς ψάχνουν για προπονητές με επιθετική προσέγγιση, για να πλαισιώσουν ιδανικά τον Γκρίφιν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ