BASKETBALL ANALYSIS

NBA, Λούκα Ντόντσιτς: Η ανάλυση της μυθικής 73αρας του

NBA, Λούκα Ντόντσιτς: Η ανάλυση της μυθικής 73αρας του
AP PHOTO/JOHN RAOUX

Το SPORT24 αναλύει την απίστευτη 73αρα του Λούκα Ντόντσιτς στην νίκη των Μάβερικς επί των Χοκς. Οι 34 πόντοι σε κατάσταση Pick and Roll και οι 89 που ήταν συνολικά υπεύθυνος.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε μυθικά πράγματα στην νίκη των Μάβερικς επί των Χοκς (148-143), σταματώντας στους 73 πόντους, τιμωρώντας τους οπαδούς της Ατλάντα που φώναζαν συνθήματα εναντίον του σε μεγάλη διάρκεια του ματς.

Ήταν ένα μοναδικό σόου από τον σταρ των Μάβερικς, που σημείωσε την 4η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του NBA, σε μία αδιανόητη εμφάνιση.

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat την εμφάνιση του Ντόντσιτς.

Οι 34 πόντοι στο Pick and Roll και οι 89 που ήταν υπεύθυνος

Όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο σε κατάσταση Pick and Roll, ήταν δεδομένο πως ο Ντόντσιτς θα χτυπούσε την - κακή - άμυνα των Χοκς σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό ακριβώς έκανε, αφού σύμφωνα με το Hudl Instat σημείωσε 34 από τους 73 πόντους του σε κατάσταση Pick and Roll, σε ένα απίστευτο νούμερο.

Ιδού και το πώς έκανε την ζημιά στην Ατλάντα:

Το Shotchart και οι τρόποι που σκόραρε ο Ντόντσιτς κόντρα στους Χοκς
Το Shotchart και οι τρόποι που σκόραρε ο Ντόντσιτς κόντρα στους Χοκς Ⓒ 2023 RICK SCUTERI/ ASSOCIATED PRESS

Με την περιφερειακή άμυνα των Χοκς να είναι προβληματική, ο Ντόντσιτς σημείωσε πολλά προσωπικά καλάθια. Η Ατλάντα δεν ήθελε να τον αφήσει να βάλει στο παιχνίδι τους συμπαίκτες του και βρουν ρυθμό και αυτοί. Αποδείχθηκε ότι δεν άλλαξε την έκβαση του αγώνα, με τους Μάβερικς να σκοράρουν παρόλα αυτά 148 πόντους. Ο Ντόντσιτς μάλιστα μοίρασε άλλους 16 πόντους με τις 7 ασίστ του. Κοινώς ήταν υπεύθυνος συνολικά για 89 πόντους της ομάδας του!

Για την ιστορία, σύμφωνα με το Hudl Instat, την φετινή σεζόν ο Ντόντσιτς σημειώνει 12 πόντους ανά αγώνα σε κατάσταση Pick and Roll και 8 σε καταστάσεις Isolation (ένας εναντίον ενός). Συνολικά φέτος έχει 34.6 πόντους, 8.6 ριμπάουντ, 9.2 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο με 38.1% στα τρίποντα σε 37 λεπτά συμμετοχής.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NBA ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ