NBA

Ο Λούκα Ντόντσιτς "την φύλαγε" στους οπαδούς των Χοκς που φέτος έκαναν ακόμη μεγαλύτερο λάθος: Τι συνέβη στην Ατλάντα

Ο Λούκα Ντόντσιτς σε αγώνα των Μάβερικς
Ο Λούκα Ντόντσιτς σε αγώνα των Μάβερικς Ⓒ 2022 ERIC CHRISTIAN SMITH/ ASSOCIATED PRESS

Πέρυσι τον αποκαλούσαν χοντρό. Φέτος του φώναζαν να ανέβει στον διάδρομο. Ο Λούκα Ντόντσιτς θυμόταν τι έγινε στη σεζόν 2022/23, άκουσε νέο σύνθημα και διέλυσε τους Ατλάντα Χοκς με μία ιστορική παράσταση.

Αν και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαφορετικές περιφέρειες, ανάμεσα στους Χοκς και τους Μάβερικς έχει αναπτυχθεί μία πολύ ιδιαίτερη αντιπαλότητα. Ο κόσμος της ομάδας της Ατλάντα δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον παίκτη που τα Γεράκια επέλεξαν στο νούμερο 3 του NBA Draft 2018 και αμέσως έστειλαν στο Ντάλας, του το έχει δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, όμως ο Λούκα Ντόντσιτς λατρεύει τα λάθη των αντιπάλων του, λατρεύει να βρίσκει κίνητρο σε κάθε αποστολή του.

Έναν χρόνο πριν, οι οπαδοί των Χοκς χρησιμοποίησαν το σύνθημα "είσαι χοντρός" με μεγάλη ένταση και επιμονή. Οι Μάβερικς ηττήθηκαν στην Ατλάντα, ο Ντόντσιτς έπαιξε 44 λεπτά και είχε 22 πόντους από 8/21 σουτ, επτά ριμπάουντ, επτά ασίστ και πέντε λάθη. Δεν είχε ξεχάσει τη συμπεριφορά του κόσμου και τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/1) μπήκε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Έβαλε 18 πόντους στην πρώτη και 23 πόντους στη δεύτερη περίοδο, έκλεισε το πρώτο μέρος με 41 και τον αγώνα με 73 που συνιστούν την 4η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του NBA, την καλύτερη από μη Αμερικανό και την κορυφαία από Ευρωπαίο.

Τι πραγματικά του έβαλε φωτιά; Ένα νέο σύνθημα που ακούστηκε από νωρίς. "Ανέβα στον διάδρομο" ("hit the treadmill") του φώναζαν, γι' αυτό και στο δεύτερο μέρος μετά από κάθε καλάθι του γύριζε προς την εξέδρα και έλεγε τα... δικά του. Στην τέταρτη περίοδο, όταν έπιασε την εξηντάρα και την εβδομηντάρα ήταν πραγματικά τρελαμένος, καθώς εκδικήθηκε το κοινό με τον πιο εμφατικό τρόπο. Με μία εξωγήινη επίδοση, σε μια βραδιά που θα μνημονεύεται για χρόνια.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ