NBA

NBA, Λούκα Ντόντσιτς: Τα highlights της μυθικής 73αρας του κόντρα στους Χοκς

Ο Λούκα Ντόντσιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς Ⓒ 2024 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Δείτε το VIDEO με την μυθική εμφάνιση του Λούκα Ντόντσιτς στην νίκη των Μάβερικς επί των Χοκς, όπου σταμάτησε στους 73 πόντους, σε μία από τις σπουδαιότερες παραστάσεις όλων των εποχών.

Ο Λούκα Ντόντσιτς τα διέλυσε όλα στην νίκη των Μάβερικς επί των Χοκς (148-143), διέλυσε την Ατλάντα σκοράροντας 73 πόντους και έγραψε ιστορία.

Υπό τους ήχους του συνθήματος "ανέβα στον διάδρομο", μετά το περσινό "είσαι χοντρός" των φίλων των Χοκς, ο Σλοβένος έδωσε μοναδικό σόου, καθώς για να σημειώσει αυτούς τους 73 πόντους χρειάστηκε 17/20 δίποντα, 8/13 τρίποντα, 15/16 βολές, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη σε 45 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντόντσιτς έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του NBA που σημείωσε τουλάχιστον 73 πόντους μετά τους Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (4 φορές), Κόμπι Μπράιαντ και Ντέιβιντ Τόμπσον. Έγινε όμως ο πρώτος παίκτης που είχε σε ένα ματς +70 πόντους και +75% στα σουτ!

Η επίδοση των 73 πόντων του Ντόντσιτς είναι παράλληλα η 4η καλύτερη όλων των εποχών (σε ισοβαθμία με την 73αρα του Τόμπσον), με την κορυφαία να ανήκει φυσικά στον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (100 πόντοι), με τον Κόμπι Μπράιαντ να έχει την δεύτερη (81) και τον Τσάμπερλεϊν την τρίτη (78 πόντοι).

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Ντόντσιτς από το παιχνίδι:

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ