NBA

NBA, Κρις Μπουσέ: "Ένας τύπος μου έστειλε μήνυμα ότι πόνταρε σε λάθος σκλάβο μετά από ένα παιχνίδι μου"

Ο Κρις Μπουσέ με την φανέλα των Ράπτορς
Ο Κρις Μπουσέ με την φανέλα των Ράπτορς Ⓒ 2023 TERRANCE WILLIAMS/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κρις Μπουσέ συγκλόνισε αναφερόμενος σε ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε μέσω social media, λέγοντας ότι κάποιος του έστειλε μήνυμα μετά από έναν αγώνα των Ράπτορς και του έγραφε ότι πόνταρε σε λάθος σκλάβο επειδή ο φόργουορντ του Τορόντο πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση.

Είναι γνωστό ότι οι παίκτες του NBA δέχονται χιλιάδες μηνύματα στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media. Πολλά από αυτά είναι επιθετικά, υβριστικά, ακόμα και ρατσιστικά. Ο Κρις Μπουσέ των Ράπτορς δεν αποτελεί εξαίρεση και δυστυχώς βίωσε την χειρότερη πλευρά των ανθρώπων μετά απο έναν αγώνα του.

Ο φόργουορντ του Τορόντο αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στην καναδική έκδοση του "Yahoo! Sports" στο πώς ο κόσμος ξεφεύγει στα social media όταν προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους παίκτες, προκαλώντας τους προκειμένου να τους εκθέσει. Η ιστορία που αφήγήθηκε ωστόσο σίγουρα προκάλεσε - ξανά - ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό.

"Ο κόσμος θέλει να σου δημιουργήσει πρόβλημα και να κάνεις αυτό που περιμένουν να κάνεις" τόνισε αρχικά ο Μπουσέ, για να σοκάρει στην συνέχεια λέγοντας: "Σίγουρα τώρα με το στοίχημα η φάση είναι ακόμα χειρότερη. Ο κόσμος είναι τρελός. Μου έστειλε κάποιος μήνυμα, γράφοντας 'διάλεξα τον λάθος σκλάβο σήμερα'. Αλήθεια, μου το έστειλε. Χρειάστηκε να το διαβάσω για να το πιστέψω. Το είπε αυτό επειδή είχα σκοράρει 5 πόντους και είχε ποντάρει να σκοράρω 10 πόντους".

Ακολούθως ο Μπουσέ δήλωσε: "Οι παίκτες δεν μιλάνε πολύ με τους φιλάθλους. Φανταστείτε να λάβετε μήνυμα που λέει ότι θέλει να σκοράρεις 10 πόντους. Θες να μιλήσεις σε αυτό τον τύπο; Γιατί αν σκοράρω 8 πόντους θα γεμίσουν οι λογαριασμοί μου στα social media με μηνύματα".

Κλείνοντας, ο Μπουσέ δήλωσε: "Κάποιοι παίκτες τρέφονται από αυτό. Κάποιοι το κάνουν για την φήμη, γιατί θέλουν να μιλάνε για αυτούς. Όταν είσαι πάνω, αυτό είναι σπουδαίο. Όταν όμως είσαι άσχημα, είναι πολύ άσχημα και μπορεί κάποιος να σου πει κάτι που δεν πρέπει. Μπορεί κάποιος να χάσει το μυαλό του από αυτό και να σκέφτεται τι γράφουν στα social media μετά από ένα άστοχο σουτ. Αντί να κάνει προπόνηση θα βλέπει τα social media. Και αν κλείσει τους λογαριασμούς του, τότε δεν έχει ζωή".

TAGS NBA ΗΠΑ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ