NBA

NBA, Κλίπερς: Στον δρόμο της επιστροφής ο Κουάι Λέοναρντ

Ο Κουάι Λέοναρντ με την φανέλα των Κλίπερς
Ο Κουάι Λέοναρντ με την φανέλα των Κλίπερς Ⓒ 2021 MICHAEL AINSWORTH/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κουάι Λέοναρντ ανεβάζε ρυθμούς στην αποθεραπεία του στο δεξί γόνατο, με τους Κλίπερς να αναφέρουν ότι σύντομα θα μπορεί να συμμετάσχει και σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε.

Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο μετά τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο (ρήξη χιαστού) στο Game 4 του δεύτερου γύρου των NBA Playoffs του 2021 που τον υποχρέωσε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ο Κουάι Λέοναρντ βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στην δράση.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος των Κλίπερς, Λόρενς Φρανκ, ο σταρ της ομάδας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι σχεδόν έτοιμος να συμμετάσχει σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε με επαφή. Προς το παρόν ωστόσο δεν είναι σίγουρο πότε θα συμβεί αυτό.

Με βάση αυτά που έχουν γίνει γνωστά, ο Λέοναρντ περνάει καθημερινά πολλές ώρες στις εγκαταστάσεις της ομάδας και προπονείται, με τους Κλίπερς να αισιοδοξούν ότι θα τον έχουν στην διάθεσή τους από το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Την τελευταία σεζόν που ο Λέοναρντ ήταν υγιής (2020/21) είχε 24.8 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο με 39.8% στα τρίποντα σε 34 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας πάντως μόλις σε 52 αγώνες. Τελευταία φορά που ο δις MVP των τελικών του NBA έσπασε το φράγμα των 70 αγώνων ήταν την σεζόν 2016/17 (ως παίκτης των Σπερς) όταν είχε πάρει μέρος σε 74 αγώνες. Έκτοτε δεν έχει καταφέρει ποτέ να αγωνιστεί σε περισσότερα από 60 παιχνίδια.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ