NBA

NBA, Κλίπερς: Καμία επαφή με Κούαι Λέοναρντ για πρόωρη επέκταση συμβολαίου

Ο Κουάι Λέοναρντ με την φανέλα των Κλίπερς
Ο Κουάι Λέοναρντ με την φανέλα των Κλίπερς Ⓒ 2022 MARCIO JOSE SANCHEZ/ ASSOCIATED PRESS

Οι Κλίπερς έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν πρόωρη επέκταση συμβολαίου στον Κουάι Λέοναρντ, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν καν συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον σταρ τους.

Ο Κουάι Λέοναρντ έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τους Κλίπερς (βασικά 1+1 χρόνια με player option) έναντι 93 εκατ. δολαρίων. Εδώ και μερικές ημέρες το Λ.Α έχει το δικαίωμα να του προσφέρει τετραετή επέκταση συμβολαίου έναντι 220 εκατ. δολαρίων. Προς το παρόν όμως δεν έχει κάνει κίνηση.

Οι Κλίπερς έχουν - προφανώς - πολλά να σκεφτούν. Και το πλέον σημαντικό είναι ότι δεδομένου του ιατρικού ιστορικού του Λέοναρντ δεν είναι σίγουροι ότι θέλουν να του προσφέρουν μάξιμουμ συμβόλαιο. Ο All Star φόργουορντ όμως είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει μάξιμουμ συμβόλαιο. Και εκεί ξεκινάει το... σκάκι των δύο πλευρών.

Οι Κλίπερς δεν έχουν μπει καν στην διαδικασία να μιλήσουν με τον Λέοναρντ, για να μην ακούσουν τις απαιτήσεις του. Και ο Λέοναρντ - που παραδοσιακά συνηθίζει να εξαντλεί τα συμβόλαιά του πριν πάρει κάποια απόφαση, δεν βιάζεται ιδιαίτερα να ανοίξει αυτή την κουβέντα.

Για την ιστορία, ο Λέοναρντ αγωνίζεται από το 2019 στους Κλίπερς, αλλά έχει αγωνιστεί σε μόλις 161 από τα 328 παιχνίδια της ομάδας στην κανονική περίοδο (και ποτέ σε περισσότερα από 57 σε μία σεζόν), χάνοντας μεταξύ άλλων ολόκληρη την σεζόν 2021/22 λόγω ρήξης χιαστού που υπέστη στο γόνατο στα playoffs της σεζόν 2020/21. Η φετινή σεζόν μάλιστα ολοκληρώθηκε και αυτή πρόωρα, αφού στην διάρκεια του πρώτου γύρου των playoffs με τους Σανς υπέστη ρήξη μηνίσκου.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως όταν ο Λέοναρντ είναι διαθέσιμος είναι εξαιρετικός, αφού στην διάρκεια της παρουσίας του στους Κλίπερς έχει 25.3 πόντους, 6.7 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο με 39.6% στα τρίποντα σε 33 λεπτά συμμετοχής. Δεδομένου ότι έχει χάσει όμως κάτι παραπάνω από το 50% των αγώνων της ομάδας, είναι δύσκολο να ληφθεί αυτό υπόψη στην κουβέντα για την προσφορά μάξιμουμ συμβολαίου.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ