ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

NBA, Καλαϊτζάκης: Ο μοναδικός παίκτης την φετινή σεζόν που έπαιξε και στα 48 λεπτά ενός αγώνα

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης
Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης Ⓒ 2022 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Το φινάλε της σεζόν 2021/22 βρήκε τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να είναι ο κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ, αφού έγινε ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε ολόκληρο παιχνίδι, αφού έμεινε στο παρκέ 48 λεπτά σε αγώνα που δεν πήγε σε παράταση.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έκλεισε πολύ όμορφα την σεζόν, αφού είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 48 λεπτά συμμετοχής στην ήττα από τους Κλίπερς (138-88) στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου. Στο μεσοδιάστημα ωστόσο έγινε ο κάτοχος ενός ιδιαίτερου ρεκόρ για την φετινή σεζόν.

Παίζοντας 48/48 λεπτά, ο διεθνής γκαρντ έγινε ο μόνος παίκτης που κατάφερε την σεζόν 2021/22 να αγωνιστεί σε ολόκληρο αγώνα χωρίς να καθίσει στον πάγκο! Προσοχή: Δεν είχε τον υψηλότερο χρόνο συμμετοχής σε έναν αγώνα. Είχε όμως τον υψηλότερο - βασικά τον απόλυτο - χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδι που δεν πήγε σε παράταση.

Την φετινή σεζόν καταγράφηκαν συνολικά 22 περιπτώσεις όπου ένας παίκτης αγωνίστηκε τουλάχιστον 48 λεπτά. Οι 21 άλλες περιπτώσεις αφορούσαν αγώνες που οδηγήθηκαν στην παράταση. Κοινώς, ο Καλαϊτζάκης είναι ο μοναδικός που αγωνίστηκε τόσο πολύ σε παιχνίδι που δεν πήγε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Για την ιστορία, το φετινό ρεκόρ είναι τα 57 λεπτά του Πασκάλ Σιάκαμ στον αγώνα των Ράπτορς με τους Χιτ (νίκη με 124-120 για το Τορόντο) που κρίθηκε έπειτα από τρεις παρατάσεις. Βασικά οι... πέντε καλύτερες επιδόσεις ανήκουν από εκείνο το παιχνίδι, όλες σε παίκτες των Ράπτορς!

TAGS ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ NBA ΗΠΑ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ