NBA

NBA: Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έγραψε σπάνιο 48άρι στο Κλίπερς - Θάντερ

NBA: Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έγραψε σπάνιο 48άρι στο Κλίπερς - Θάντερ
2022 AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Και στα 48 λεπτά του Κλίπερς - Θάντερ αγωνίστηκε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης χρονιάς του στο NBA.

Δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά, στο σύγχρονο NBA, ακόμη κι αν πρόκειται για αγώνες playoffs. Ωστόσο, συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/4), συνέβη στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου και συνέβη σε ένα δικό μας παιδί, στον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Ο νεαρός περιφερειακός έπαιξε και στα 48 λεπτά του εκτός έδρας ματς των Θάντερ με τους Κλίπερς, στο φινάλε του δεκαήμερου συμβολαίου του με την ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι, στο φινάλε μιας χρονιάς που τον βρήκε αρχικά στους Μιλγουόκι Μπακς, στη συνέχεια στην G-League με τους Χερντ και με τους Μπλου και στο τέλος της στην νότια πλευρά των ΗΠΑ.

Με τους Τζος Γκίντι, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Λου Ντορτ, Ντάριους Μπέιζλι, Ντέρικ Φέιβορς, Τάι Τζερόμ, Τρε Μαν, Μάικ Μασκάλα, Τεό Μαλεντόν, Αλεξέι Ποκουσέβσκι, Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ, Άαρον Γουίγκινς, Κένριτς Γουίλιαμς, Λίντι Γουότερς εκτός δράσης και με ροτέισον μόλις έξι παικτών, ο Καλαϊτζάκης ήταν ο μοναδικός που έμεινε στο παρκέ και στα 48 λεπτά της αναμέτρησης που βρήκε νικητές τους Κλίπερς (138-88).

Στην τέταρτη εμφάνισή του με τους Θάντερ, ο Κρητικός γκαρντ είχε απολογισμό 17 πόντων (3/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/4 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψιμάτων, 3 λαθών και 4 φάουλ. Είχε κάποιες καλές στιγμές, έβαλε μαζεμένα σουτ στην τέταρτη περίοδο, είχε όμως και αρκετές στιγμές στις οποίες δεν εκτέλεσε αυτό που είχε στο μυαλό του, με τον τρόπο που ήθελε. Ένα άστοχο κάρφωμα μετά από κλέψιμο δεν έριξε την αυτοπεποίθησή του, η οποία ήταν στα ύψη μετά από τους 25 πόντους που έβαλε στο ίδιο γήπεδο, πριν από δύο βράδια, απέναντι στους Λέικερς. Συνολικά οι έξι παίκτες της Οκλαχόμα μοιράστηκαν τις επιθέσεις, με τον Αμίρ Κόφι και τον Λουκ Κενάρντ να είναι οι δύο που ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

TAGS NBA ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ