NBA

NBA: Ιστορικό ρεκόρ από τον Χόλμγκρεν, ο Γουεμπανιαμά ετοιμάζεται να τον ακολουθήσει

Ο Τσετ Χόλμγκρεν
Ο Τσετ Χόλμγκρεν Ⓒ 2024 TONY GUTIERREZ/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τσετ Χόλμγκρεν έγραψε ιστορία στον αγώνα των Θάντερ με τους Ρόκετς, αφού έγινε ο πρώτος ρούκι που κατάφερε να έχει +100 τρίποντα και +150 κοψίματα στην πρώτη του χρονιά στο NBA, ενώ είναι πιθανό σύντομα να τον ακολουθήσει ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά.

Ο Τσετ Χόλμγκρεν κοντράρει στα ίσα τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά για το βραβείο του ρούκι της χρονιάς, ενώ για πολλούς προπορεύεται κιόλας. Στην νίκη των Θάντερ επί των Ρόκετς φρόντισε να προσθέσει ένα ακόμα επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο φόργουορντ/σέντερ των Θάντερ τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους με 5/8 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 κοψίματα σε 33 λεπτά συμμετοχής, σε μία ακόμα τρομερή βραδιά. Κατά την διάρκεια του αγώνα μάλιστα έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τα 100 τρίποντα την φετινή σεζόν, ενώ έσπασε και το φράγμα των 150 κοψιμάτων. Για την ακρίβεια, πλέον έχει 100 τρίποντα και 151 κοψίματα.

Με αυτό τον τρόπο, ο Χόλγμκρεν έγινε ο πρώτος ρούκι στην ιστορία του NBA που έχει +100 τρίποντα και +150 κοψίματα στην πρώτη του χρονιά στο NBA και τέταρτος συνολικά μετά τους Ραφ ΛαΦρέντζ, Μπρουκ Λόπεζ και Τζάρεν Τζάκσον. Αυτή η λίστα ωστόσο είναι πιθανό σύντομα να έχει ένα ακόμα μέλος: Τον Γουεμπανιαμά!

Ο Γάλλος ψηλός των Σπερς έχει αυτή τη στιγμή 82 τρίποντα και 171 κοψίματα. Κοινώς, χρειάζεται μόλις 18 τρίποντα μέχρι το τέλος της σεζόν - ευστοχεί κατά μέσο όρο σε 1.6 φέτος - για να γίνει ο δεύτερος ρούκι που θα μπει σε αυτό το κλαμπ. Για την ακρίβεια, ίσως γίνει - ξανά - μία κατηγορία μόνος του, αφού υπάρχει πιθανότητα να ξεπεράσει τα 200 κοψίματα και να γίνει ο πρώτος ρούκι στην ιστορία με +100 τρίποντα και +200 κοψίματα!

Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι Χόλμγκρεν και Γουεμπανιαμά θα παλέψουν στήθος με στήθος για το βραβείο του ρούκι της χρονιάς.


TAGS NBA ΗΠΑ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ