NBA

NBA, Ίρβινγκ: "Χαίρομαι που ο Ντουράντ έφυγε από τους Νετς"

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Μάβερικς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Μάβερικς Ⓒ 2023 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καϊρί Ίρβινγκ δεν παρέλειψε να πετάξει το καρφί του για τους Νετς με αφορμή την παραχώρηση του Κέβιν Ντουράντ στους Σανς με ανταλλαγή, λέγοντας ότι χάρηκε που ο φίλος του δεν βρίσκεται πλέον στο Μπρούκλιν.

Οι Σανς έσκασαν την βόμβα με την απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ από τους Νετς, μπαίνοντας με το... δεξί στην trade deadline. Έδωσαν έτσι ακόμα μία αφορμή στον Καϊρί Ίρβινγκ να πετάξει τα... καρφιά του προς το Μπρούκλιν, μετά τις αρχικές του δηλώσεις έπειτα από την παραχώρησή του στους Μάβερικς.

Λίγη ώρα μετά το ντεμπούτο του με τους Μάβερικς (νίκη με 110-104 επί των Κλίπερς) ο Ίρβινγκ κλήθηκε - όπως είναι λογικό - να πει την γνώμη του για την ανταλλαγή του φίλου του και πρώην συμπαίκτη του. Και - όπως πάντα - δεν... κρατήθηκε ιδιαίτερα.

"Απλώς προσεύχομαι για την ευτυχία του και να είναι καλά (σ.σ ο Ντουράντ). Είχαμε πολλές συζητήσεις μέσα στην χρονιά για το μέλλον μας, υπήρχε αβεβαιότητα, αλλά ενδιαφερόμαστε ο ένας για τον άλλο" δήλωσε αρχικά ο Ίρβινγκ, για να προσθέσει: "Είτε ήμασταν μαζί, είτε χώρια, ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι έχει εκνευριστεί με τις αποφάσεις μου και δεν έχω εκνευριστεί εγώ με τις αποφάσεις του. Απλώς προσπαθούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο ως άνθρωποι και να μεγαλώσουμε ως αδέλφια".

Ακολούθως ο Ίρβινγκ παραδέχθηκε ότι η αποχώρηση από τους Νετς ήταν κάτι που αμφότεροι σκέφτονταν από... τον πρώτο χρόνο τους στην ομάδα, ασχέτως αν ο Ντουράντ δεν είχε καν αγωνιστεί λόγω τραυματισμού: "Αυτό το συζητούσαμε από την πρώτη χρονιά. Δεν ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να μείνω για χρόνια στο Μπρούκλιν λόγω αυτών που έγιναν στο παρασκήνιο. Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσα, έβαλα το κεφάλι κάτω και δούλεψα.

Υπήρξαν κάποιες ατυχείς καταστάσεις που δεν μπορούσα να ελέγξω, από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στο να χάνω αγώνες, στην αποβολή μου, ή μικρά πράγματα που έκαναν άσχημο το ταξίδι μας. Πλέον θα τον βλέπω συχνά, θα παίξουμε και αντίπαλοι με το Φοίνιξ. Ανυπομονώ. Χαίρομαι που έφυγε από τους Νετς".

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην περίφημη Big-3 με τον Χάρντεν, που δεν έπιασε ποτέ το ταβάνι της: "Είχαμε και τον Χάρντεν και υποτίθεται ότι θα ήμασταν super team. Θα ήθελα να πω κάτι για αυτή την ομάδα που δεν τα κατάφερε. Παίξαμε πολύ λίγο χρόνο μαζί, υπήρξαν τραυματισμοί και πράγματα που έγιναν. Θα ήθελα να δω αν θα δούλευε σε βάθος χρόνου αυτό, αλλά δεν υπάρχουν λάθη και συμπτώσεις. Πρέπει να προχωρήσουμε. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να κοιτάζω πίσω και να δω τι πήρα από την παρουσία μου στο Μπρούκλιν".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ