NBA

NBA: Η ξεκούραση του Αντετοκούνμπο έδωσε στον Εμπίντ τον τίτλο του πρώτου σκόρερ

Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Τζοέλ Εμπίντ
Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Τζοέλ Εμπίντ © 2022 MATT SLOCUM/AP IMAGES

Η μάχη ολοκληρώθηκε. Ο Τζοέλ Εμπίντ πήρε τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην κανονική περίοδο, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα ξεκουραστεί στο φινάλε των Μιλγουόκι Μπακς, απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Χρειάστηκε να περάσουν 22 χρόνια για να δούμε σέντερ να παίρνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο NBA. Χρειάστηκε να περάσουν 22 χρόνια για να δώσει ο Σακίλ Ο' Νιλ την σκυτάλη στον Τζοέλ Εμπίντ, που είναι και επίσημα πια ο κορυφαίος της λίστας στην φετινή κανονική περίοδο που ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/4).

Ο ψηλός των Σίξερς έχει 30.57 πόντους ανά αγώνα σε 68 συμμετοχές. Ακόμη κι αν παίξει στο ματς με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και δεν σκοράρει, θα έχει μεγαλύτερο μέσο όρο από τους 29.88 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση. Ο Greek Freak χρειαζόταν ένα... θαύμα για να κλέψει τον τίτλο από τον Εμπίντ, ωστόσο δεν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τους Καβαλίερς, από την οποία θα απουσιάσουν επίσης οι Άλεν, Μίντλετον, Πόρτις, Ιμπάκα, Λόπεζ.

Για την ιστορία, ο Εμπίντ έχει 52.9% στο δίποντο, 37.1% στο τρίποντο και 81.4% στις βολές, 11.7 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 1.5 μπλοκ ανά 33.8 λεπτά σε 68 αγώνες. Ο Αντετοκούνμπο έκλεισε την ένατη κανονική περίοδο της καριέρας του με 61.6% στο δίποντο, 29.3% στο τρίποντο, 72.2% στις βολές, 11.6 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 1.4 μπλοκ ανά 32.9 λεπτά σε 67 αγώνες.

TAGS NBA ΣΙΞΕΡΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ