ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον Τζόελ Εμπίντ στην κούρσα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον Τζόελ Εμπίντ στην κούρσα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ΝΒΑ
AP PHOTO/AARON GASH

Με έναν αγώνα να μένει για την ολοκλήρωση της regular season, ο Τζόελ Εμπίντ είναι αγκαλιά με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Διαβάστε τι πρέπει να κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να αρπάξει το βραβείο στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο τίτλος του πρώτου σκόρερ ήταν πολυθρόνα για τρεις τον τελευταίο μήνα, για να γίνει... για δύο μετά την απουσία του ΛεΜπρον Τζέιμς από τις υποχρεώσεις των Λος Άντζελες Λέικερς τις προηγούμενες ημέρες λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

Ο Τζόελ Εμπίντ διατηρούσε μικρό προβάδισμα έναντι του Γιάννη Αντετοκούνμπο όλο αυτό το διάστημα, το βράδυ του Σαββάτου 9 Απριλίου όμως, όσα έκανε απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς τον μετέτρεψαν σε ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Σε μια περίοδο λοιπόν, που ο Greek Freak δείχνει ότι δεν "καίγεται" για να κλείσει αυτός τη regular season ως ο κορυφαίος σκόρερ (όπως φάνηκε άλλωστε στο πρόσφατο παιχνίδι με τους Σικάγο Μπουλς), υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία για να τα καταφέρει.

Θα πρέπει όμως όχι απλά να κάνει νέο ρεκόρ καριέρας (το υπάρχον είναι οι 52 πόντοι), αλλά να το συντρίψει. Όλα αυτά, αν φυσικά ο Μάικ Μπούντενχολζερ του δώσει χρόνο συμμετοχής στην αυλαία της regular season με αντίπαλο τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και δεν προτιμήσει να τον προφυλάξει εν όψει της post season.

Ποια είναι τα σενάρια λοιπόν;

  • Αν ο Τζόελ Εμπίντ δεν δώσει το "παρών" στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, τότε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να σημειώσει 78 πόντους για να γίνει αυτός το Νο1 και να πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της σεζόν.
  • Αν όμως, ο ψηλός των Φιλαντέλφια Σίξερς πατήσει το παρκέ του Wells Fargo Center, τότε ο Γιάννης θα πρέπει να σημειώσει 47 πόντους περισσότερους από εκείνον.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Τζόελ Εμπίντ είναι επί της ουσίας αυτός που θα κερδίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ΝΒΑ για το 2021/22. Για να γραφτεί διαφορετικά η ιστορία χρειάζεται ένα (μεγάλο) θαύμα από την πλευρά του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ακόμη ένα, από τα πολλά που έχει ήδη κάνει στο ΝΒΑ όλα αυτά τα χρόνια.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ