NBA

NBA: Η λίγκα αποφάσισε αλλαγές στην υπογραφή "εφεδρικών" παικτών λόγω κορονοϊού

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ
Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ Ⓒ 2020 MARK J. TERRILL/ASSOCIATED PRESS

Με την διασπορά κορονοϊού στο NBA να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η λίγκα πήρε μία σειρά από αποφάσεις σχετικά με την προσθήκη "εφεδρικών" παικτών από την G-League για να καλυφθούν οι απουσίες και να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες αναβολές.

Το NBA εξακολουθεί να βρίσκει... δημιουργικούς τρόπους για να αποφύγει - στον βαθμό του δυνατού - την αναβολή αγώνων και, πολύ περισσότερο, την διακοπή του πρωταθλήματος μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αναβολής πέντε αγώνων η λίγκα ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση παικτών και τις ομάδες και θα εφαρμοστεί ένα διαφορετικό πλάνο στην υπογραφή "εφεδρικών" παικτών στο διάστημα που υπάρχει έξαρση του ιού. Μία απόφαση που θα έχει άμεση εφαρμογή και θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2022.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, την στιγμή που μία ομάδα που θα έχει δύο κρούσματα κορονοϊού - και δεν διαθέτει 13 υγιείς παίκτες στο ρόστερ - θα πρέπει αμέσως να υπογράφει έναν παίκτη με 10ήμερο συμβόλαιο, για τον οποίο δεν θα χρειαστεί να πληρώσει φόρο πολυτελείας. Έκτοτε, για κάθε νέο κρούσμα θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει και έναν παίκτη, πάλι με καθεστώς 10ήμερου συμβολαίου και χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει φόρο. Κοινώς, στα δύο κρούσματα θα πρέπει να υπογράψει έναν "εφεδρικό" παίκτη, στα τρία κρούσματα δύο "εφεδρικούς" παίκτες, στα τέσσερα κρούσματα τρεις παίκτες και ούτω καθεξής. Αν θέλει μία ομάδα μπορεί να υπογράψει τον ίδιο αριθμό "εφεδρικών" παικτών με τα κρούσματα που θα έχει.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι οι παίκτες που έχουν υπογράψει two-way συμβόλαιο με τις ομάδες δεν θα έχουν πλέον τον περιορισμό των 50 αγώνων που ίσχυε μέχρι τώρα, παρά πλέον θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλους τους αγώνες που θα είναι διαθέσιμοι.

Όπως γίνεται σαφές από αυτές τις αποφάσεις, το NBA θέλει με κάθε κόστος να συνεχιστεί η σεζόν, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι από πολλούς αγώνες θα λείψουν οι σταρ των ομάδων.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ