NBA

NBA: Η ατάκα για τον Γουεμπανιαμά που περιγράφει όλη την αλήθεια για την επίδρασή του

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά με τη φανέλα της Μετροπολιτάνς
Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά με τη φανέλα της Μετροπολιτάνς AP PHOTO/LEWIS JOLY

Παράγοντας του NBA εμφανίστηκε σίγουρος ότι πολλές ομάδες θα μετανιώσουν που πήγαν καλύτερα απ' όσο τούς επέτρεπαν οι πιθανότητες απόκτησης του Βίκτορ Γουεμπανιαμά.

Το NBA Draft του 2023 έχει προγραμματιστεί εφέτος για τις 22 Ιουνίου, θα φιλοξενηθεί -ως συνήθως- στο Barcleys Center της Νέας Υόρκης και εκτιμάται ότι θα 'ναι το πιο προβλέψιμο των τελευταίων ετών. Διότι, εφόσον όλα κυλήσουν χωρίς απρόοπτα, το Νο1 είναι ήδη καπαρωμένο.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων την ομάδα που θα επιλέξει πρώτη. Ξέρουμε όμως τον ποιον θα επιλέξει. Τούτος δεν θα είναι άλλος από τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά. Ο 19χρονος Γάλλος φόργουορντ είναι το μέλλον του σπορ και κάθε τζένεραλ μάνατζερ που σέβεται τον εαυτό του θα ήθελε να στήσει ένα άκρως φιλόδοξο πρότζεκτ γύρω απ' αυτόν.

Ένας και μόνο οργανισμός, τουλάχιστον γι' αρχή, θα ζήσει αυτήν την ευτυχή συγκυρία. Στη λοταρία για τη σειρά επιλογής που θα λάβει χώρα την 16η Μαΐου και θα συμμετάσχουν οι 14 ομάδες που δεν μπήκαν στα playoffs άλλες θα παίξουν με περισσότερες κι άλλες με λιγότερες πιθανότητες. Φερ' ειπειν οι τρεις με το χειρότερο ρεκόρ στο φινάλε της ρέγκιουλαρ σίζον θα έχουν από 14%.

Κάμποσες ήδη μετανιώνουν που μάζεψαν τόσες νίκες και δεν διεκδικούν επί ίσοις όροις τον Γάλλο. Παράγοντας από ομάδα της Δύσης, που προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ήταν πολύ ειλικρινής όταν έλεγε πως "εύχομαι να μην είχαμε κερδίσει τόσα παιχνίδια αυτή τη σεζόν". Διότι όπως εξήγησε συμπληρώνοντας "θα μετανιώσουμε όλοι που δεν κάναμε tanking σε κάθε ματς για να πάρουμε αυτόν τον τύπο".

Είναι η φράση που αποτυπώνει το impact που έχει ήδη καταφέρει ο Γουεμπανιαμά στο NBA. Άπαντες γνωρίζουν πλέον τι μπορεί να καταφέρει ο νεαρός, εφόσον έχει δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους. Όπως ακριβώς συνέβη και το καλοκαίρι 2013 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μόνο που τότε κάποιες ομάδες τον προσπέρασαν.

Ο νεαρός Γάλλος έχει 21 πόντους (31% τρίποντο), 9.7 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ στο εγχώριο πρωτάθλημα, μένοντας 32 λεπτά στο παρκέ ανά παιχνίδι.

TAGS NBA ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ