NBA

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κίνδυνος να ακυρώσει το NBA το triple-double κόντρα στους Γουίζαρντς λόγω του τρόπου που πήρε το 10ο ριμπάουντ του

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κίνδυνος να ακυρώσει το NBA το triple-double κόντρα στους Γουίζαρντς λόγω του τρόπου που πήρε το 10ο ριμπάουντ του
PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε το triple-double του κόντρα στους Γουίζαρντς πετώντας την μπάλα στο ταμπλό για να πάρει το 10ο ριμπάουντ του και πλέον είναι ανοιχτό το NBA να το ακυρώσει. Διαβάστε τον λόγο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στην νίκη με 117-111 επί των Γουίζαρντς, κλείνοντας τον αγώνα με 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Αυτό ήταν το 4ο φετινό του triple-double. Παρόλα αυτά, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το NBA να σβήσει ένα ριμπάουντ από την στατιστική του. Το 10ο ριμπάουντ του για την ακρίβεια. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο Γιάννης έφυγε στον αιφνιδιασμό και βρέθηκε κάτω από το καλάθι των Γουίζαρντς γνωρίζοντας ότι είχε 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Προκειμένου να "κλειδώσει" λοιπόν το triple-double, πέταξε την μπάλα ίσα-ίσα στο ταμπλό για να χρεωθεί με προσπάθεια για σουτ, αστόχησε και πηρε το επιθετικό ριμπάουντ ακριβώς με την λήξη του αγώνα, φτάνοντας τα 10.

Δείτε την φάση:

Η συγκεκριμένη κίνηση του Γιάννη, το γεγονός δηλαδή ότι αστόχησε επίτηδες για να πάρει το ριμπάουντ, είναι πιθανό να οδηγήσει το NBA στην απόφαση να ακυρώσει το 10ο ριμπάουντ του. Αυτός είναι ένας άγραφος νόμος για να αποφευχθεί η πιθανότητα να κυνηγούν οι παίκτες τα δικά τους στατιστικά. Οι παλαιότεροι ξέρουν ότι αυτός ο άγραφος κανόνας λέγεται και "Bob Sura rule".

Ο λόγος είναι ότι το 2004 ο - τότε παίκτης των Χοκς - Μπομπ Σούρα αστόχησε επίτηδες στην τελευταία επίθεση της ομάδας του στην νίκη με 129-107 επί των Νετς για να πάρει το 10ο ριμπάουντ του. Αρχικά λοιπόν πιστώθηκε αυτό το ριμπάουντ, κλείνοντας τον αγωνα με 22 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ, σημειώνοντας - τότε - το τρίτο συνεχόμενο triple-double του. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα όμως το NBA ακύρωσε το 10ο ριμπάουντ του Σούρα με την αιτιολόγηση ότι δεν επιτρέπεται ένας παίκτης να αστοχήσει επίτηδες σε σουτ για να πάρει το δικό του ριμπάουντ.

Για την ιστορία, το 2003 ένας άλλος NBAερ, ο Ρίκι Ντέιβις, είχε πάει την κατάσταση ένα βήμα πιο μακριά, αφού ψάχνοντας για το 10ο ριμπάουντ του σε έναν αγώνα των Καβαλίερς με τους Τζαζ για να σημειώσει το πρώτο triple-double της καριέρας του επιχείρησε σουτ στο καλάθι της δικής του ομάδας (!), με το NBA να ακυρώνει και αυτό το ριμπάουντ και να τον χρεώνει με πρόστιμο για διακωμώδηση του αθλήματος.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ