NBA

NBA: Γιάννης Αντετοκούνμπο και Τζοέλ Εμπίντ έχουν βάλει τους ίδιους πόντους σε ίδιο αριθμό αγώνων

NBA: Γιάννης Αντετοκούνμπο και Τζοέλ Εμπίντ έχουν βάλει τους ίδιους πόντους σε ίδιο αριθμό αγώνων
2022 AP PHOTO/JEFFREY PHELPS

Εξωπραγματική η μάχη των Αντετοκούνμπο - Εμπίντ για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ. Έχουν ίδιους πόντους, ίδιες συμμετοχές και φυσικά ίδιο μέσο όρο, κυνηγούν όμως τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με επτά αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Τον 75ο αγώνα της σεζόν 2021/22, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ο Τζοέλ Εμπίντ θα τον θυμούνται για καιρό. Οι δύο σούπερσταρς έδωσαν μια μεγάλη μάχη στην Φιλαντέλφια, με τους Μπακς να παίρνουν την νίκη (118-116) χάρη στο μεγάλο μπλοκ του Greek Freak στον JoJo που μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο του Τζέιμς Χάρντεν, αλλά βρέθηκε απέναντι στον λάθος άνθρωπο.

Μετά από αυτό το ματς οι πρωταθλητές ανέβηκαν στο 47-28 και βρίσκονται ακριβώς πίσω από τους Μαϊάμι Χιτ (48-28) με τους οποίους "έχουν" την πιθανή ισοβαθμία, την ώρα που οι Σίξερς ακολουθούν στο 46-29, με τους Σέλτικς ανάμεσά τους στο 47-29. Την ίδια ώρα, ο Αντετοκούνμπο και ο Εμπίντ συνεχίζουν να παλεύουν και για το βραβείο του MVP, αλλά και για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, επτά αγώνες πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου.

Γιάννης και Τζοέλ έχουν πετύχει από 1853 πόντους σε 62 αγώνες ο κάθε ένας, με τον μέσο όρο τους να βρίσκεται στους 29.887 και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ακριβώς μπροστά τους στους 30.13. Η απόσταση που χωρίζει τους Αντετοκούνμπο - Εμπίντ από τον King James είναι πολύ μικρή και φυσικά μπορεί να καλυφθεί από τη στιγμή που ο ηγέτης των Λέικερς δεν είναι υγιής και σε λίγες ημέρες θα επιστρέψει και ο Άντονι Ντέιβις με αποτέλεσμα να μειωθεί το φορτίο που πρέπει να κουβαλάει κάθε βράδυ.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ