ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είμαι γέρικη ψυχή όμως θέλω να πετύχω περισσότερα, λατρεύω να κερδίζω"

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είμαι γέρικη ψυχή όμως θέλω να πετύχω περισσότερα, λατρεύω να κερδίζω"

Για τη λαχτάρα του να κερδίζει αλλά και να πετύχει ακόμα περισσότερα στην καριέρα του μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBC Sports, με τον "Greek Freak" να ετοιμάζεται για την 10η του χρονιά στο ΝΒΑ.

Το EuroBasket 2022 βρίσκεται μονάχα μερικές εβδομάδες μακριά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει την προετοιμασία του με την Εθνική ομάδα, έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του φορώντας το εθνόσημο. Παράλληλα ετοιμάζεται να μπει στην 10η του χρονιά στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς και σε δηλώσεις του στο NBC Sports στάθηκε στην δίψα που έχει για νίκη αλλά και για ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Παρά το γεγονός πως νιώθει πλέον βετεράνος, ο "Greek Freak" είναι ακούραστος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και θέλει πάντοτε να βοηθά την ομάδα με την οποία αγωνίζεται να πετύχει τους στόχους της.

"Είμαι γέρικη ψυχή πλέον. Στο μυαλό μου νιώθω πως είμαι βετεράνος εδώ και μία πενταετία. Αλλά όπως το κορμί μου έχω πολλή ενέργεια μέσα μου. Είμαι πεινασμένος και θέλω να πετύχω περισσότερα. Θέλω να βγαίνω εκεί έξω και να βοηθώ την ομάδα μου με κάθε τρόπο. Πολλοί γνωρίζουν πως είμαι νικητής. Λατρεύω να κερδίζω. Μου αρέσει να βγαίνω έξω και τα δίνω όλα στο παρκέ.

Πολύς κόσμος όντως δεν πιστεύει πως είμαι ήδη 10 χρόνια στη λίγκα και με βλέπουν σαν τον 'νέο'. Ξέρεις, τον νέο που έχει έρθει πρόσφατα αλλά στο τέλος της μέρας πάντα θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κερδίζω παιχνίδια".

Παράλληλα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε και στην σωματική αλλά και πνευματική εξέλιξη που παρατήρησε στον εαυτό του έπειτα από μία δεκαετία στο ΝΒΑ.

"Νιώθω διαφορετικός. Όταν ήμουν 18 έτρωγα cheeseburger και έπινα αναψυκτικά αλλά καθώς μεγαλώνεις συνειδητοποιείς πως αν θες μία μακρά ζωή πρέπει να έχεις ένα healthy lifestyle. Σίγουρα προσέχω το κορμί μου όσο περισσότερο μπορώ. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος, να επενδύσει στο σώμα του".

Πρόσφατα μάλιστα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε την έναρξη σπουδαίας συνεργασίας με στόχο να έχουν οι Αμερικανοί πολίτες πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε λόγω της έλλειψης βασικών αναγκών.

"Είναι προσωπικό ζήτημα. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν είχαμε πρόσβαση σε γιατρούς και πολλές φορές ο μπαμπάς μου ένιωθε φόβο να πάει στο νοσοκομείο. Φοβόταν την επίσκεψη στους γιατρούς, να πάει να μιλήσει μαζί τους ή να επισκεφτεί το νοσοκομείο λόγω του λογαριασμού. Δεν έχει σημασία από που είσαι ή ποια είναι τα δεδομένα, που μένεις ή τι κάνεις. Πρέπει να έχεις πρόσβαση σε αυτά. Πρέπει να έχεις πρόσβαση σε γιατρούς κα νοσοκομεία. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα".

Όσο για τη λαχτάρα που έχει σε κάθε ματς, τον "παιδικό" ενθουσιασμό του που είχε επισημάνει και ο Κόμπι Μπράιαντ αλλά και τις συζητήσεις που είχε μαζί του, ο Γιάννης τόνισε: "Δεν θα μοιραστώ τη συζήτηση που είχαμε κάνει, δεν είναι το στυλ μου. Αλλά μιλάγαμε γι αυτό, ναι. Το να είσαι παιδί, πάντα περίεργος. Πάντα να έχεις απορίες. Πάντα να θες να βελτιώνεσαι. Και αυτό είναι κάτι που ο Κόμπι έκανε μέχρι τα 38 του ακόμα και μετά από την απόσυρσή του. Ήθελε πάντα να γίνεται καλύτερος".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ