NBA

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Δεν νιώθω πόνο όταν με χτυπάνε, απλώς σηκώνομαι, με ξυπνάει το σκληρό παιχνίδι"

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Δεν νιώθω πόνο όταν με χτυπάνε, απλώς σηκώνομαι, με ξυπνάει το σκληρό παιχνίδι"
PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι δεν τον πειράζει όταν οι αντίπαλοι που τον μαρκάρουν του κάνουν σκληρά φάουλ, αφού αυτό τον ξυπνάει, προσθέτοντας ότι είναι μέρος του παιχνιδιού.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν νιώθει πόνο. Λατρεύει την επαφή και να του κάνουν σκληρά φάουλ. Αυτό υποστήριξε μετά την νίκη των Μπακς επί των Μπλέιζερς (119-111), όπου για ακόμα μία φορά δέχθηκε πολλά σκληρά χτυπήματα - με αποκορύφωμα ένα δυνατό φάουλ του Τζεράμι Γκραντ που έγινε viral για άλλο λόγο - σε ένα ματς που σημείωσε 37 πόντους.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο "Greek Freak" τόνισε ότι αυτά τα φάουλ τον ξυπνάνε, ενώ μίλησε ακόμα για την απόδοσή του, τον Μπρουκ Λόπεζ και τον Γκρέισον Άλεν.

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Για τα σκληρά φάουλ που δέχεται και πώς αισθάνεται: “Δεν νιώθω πόνο, νιώθω υπέροχα. Δέχομαι πολλά σκληρά χτυπήματα, αλλά πάντα σηκώνομαι όταν πέφτω κάτω. Είναι μπάσκετ. Έχω πει πολλές φορές ότι απολαμβάνω το σκληρό παιχνίδι, να βάζω το σώμα μου στην φωτιά. Μου δίνει φωτιά, με ξυπνάει.

Δεν αρέσει σε όλους αυτό και σίγουρα θέλεις να μην σε χτυπάνε όταν παίζεις, αλλά όταν με χτυπάνε το απολαμβάνω, αισθάνομαι ότι είμαι μέρος του παιχνιδιού, είμαι συγκεντρωμένος, βγάζω φάσεις, είμαι επιθετικός, βγάζω φάσεις για τους συμπαίκτες μου. Είναι μέρος του παιχνιδιού μου, αλλά και του ίδιου του μπάσκετ. Κάποιες φορές θα σε χτυπήσουν, αλλά δεν νιώθω πόνο, απλώς σηκώνομαι”.

Για την κυκλοφορία της μπάλας στον αγώνα με τους Μπλέιζερς: “Ήταν καλή. Η μπάλα γύριζε, οι παίκτες έκαναν κινήσεις. Παίξαμε όμορφο μπάσκετ σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ που δεν μπήκαν. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα σουτ μπήκαν, πήγαμε εκεί που θέλαμε επιθετικά. Αμυντικά είχαμε καλή εικόνα στην 3η περίοδο, ο Μπρουκ Λόπεζ ήταν παντού, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτός ο συνδυασμός μας έδωσε ενέργεια να παίξουμε καλό μπάσκετ και να νικήσουμε”.

Για τον Μπρουκ Λόπεζ και πόσο τον ακούει στην άμυνα όταν μιλάει και δίνει εντολές: “Σίγουρα τον ακούω, γιατί εμπλέκεται στα περισσότερα Pick and Roll και πρέπει να ειδοποιήσει τον γκαρντ και τι άμυνα παίζουμε. Αν τον ακούω; Δεν δίνω τόσο προσοχή, αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά και ειδοποιεί τους πάντες όταν πάει για βοήθεια ή πρέπει να αλλάξουμε το σκριν. Εγώ όμως προσπαθώ να εστιάσω σε αυτό που κάνω εγώ στην άμυνα, όπου πρέπει να είμαι ενεργός, να κλείνω διαδρόμους, να κλέβω μπάλες και να βοηθήσω την ομάδα”.

Για το γεγονός ότι έπειτα από μερικές μέτριες εμφανίσεις έπιασε τα γνωστά του στάνταρ και πώς αισθάνεται για αυτό: “Νιώθω καλά. Είναι σκληρή δουλειά που ανταμείβεται. Αύριο πρέπει να δω τι θα βελτιώσω, πώς να ανεβάσω την φυσική μου κατάσταση, να προσέξω το σώμα μου, να κάνω κανένα σουτ και να ετοιμαστώ για το επόμενο παιχνίδι. Είτε έγινε κάτι καλό, είτε κάτι κακό, ανήκει στο παρελθόν.

Κάποιες μέρες θα είσαι καλός, κάποιες κακός. Σήμερα έπαιξα καλά, αλλά αυτό ανήκει ήδη στο παρελθόν. Προσπαθώ να φτιάξω καλές στιγμές σε όλη την καριέρα μου, σε αυτό εστιάζω και όχι στο πώς νιώθω μετά από κάθε αγώνα. Τα συναισθήματα είναι για τις ταινίες, εγώ εστιάζω στο να ετοιμαστώ για αυτό που έρχεται”.

Για το αν θεωρεί ότι αυτή είναι η καλύτερη εικόνα του Λόπεζ στην άμυνα στην παρουσία του στους Μπακς: “Ναι. Φέτος είναι διαφορετικά. Κάνει κάτι σαν 2.8 κοψίματα ανά αγώνα, αλλά όχι μόνο αυτό. Υποχρεώνει τους αντιπάλους να παίρνουν δύσκολα floater απέναντί του. Βοηθάει τους πάντες. Είναι πάντα εκεί για εμάς, κάνει τάπες που είναι δύσκολα, κινείται απίστευα. Δούλεψε πολύ στο σώμα του στην offseason επειδή πέρυσι δεν μπόρεσε να μείνει υγιής. Ήθελε να είναι υγιής φέτος και σε καλύτερη κατάσταση. Έχουμε παίξει 16-17 αγώνες και έχει κάνει αυτά που πρέπει. Είναι τέρας στην άμυνα, ο κόσμος τον φοβάται και χαίρομαι που είναι στην ομάδα μας και δεν πρέπει να τον έχω αντίπαλο”.

Για την απόδοση του Γκρέισον Άλεν και πόσο σημαντικό είναι για τους Μπακς να παίζει καλά: “Πάντα είναι καλό όταν είναι επιθετικός και αποτελεί απειλή. Τραβάει την προσοχή των αντιπάλων από εμένα, τον Χόλιντεϊ, τον Λόπεζ και τον Μίντλετον όταν επιστρέψει. Χρειαζόμαστε από αυτόν να είναι επιθετικός, να βάζει σουτ, να τρέχει στο γήπεδο, να παίρνει την σωστή απόφαση, να είναι απειλή. Σήμερα ήταν απίστευτος, όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά που είχε κάποιες φάσεις που πήδηξε ψηλά και εμπόδισε σουτ. Όταν τα κάνει όλα αυτά είναι πολύ καλός για εμάς και το χρειαζόμαστε αυτό”.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ