ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Ακόμα και με έναν αστράγαλο να έχεις στο παρκέ τον Χόλιντεϊ, είναι κέρδος"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποθέωσε τον Τζρου Χόλιντεϊ μετά την νίκη των Μπακς επί των Γκρίζλις, λέγοντας ότι είναι σημαντικό ότι επέστρεψε από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, ακόμα και αν δεν βρίσκεται στο 100%.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε με ανέκδοτο τις δηλώσεις του μετά την νίκη των Μπακς επί των Γκρίζλις (126-114), ωστόσο όταν η συζήτηση πήγε στον Τζρου Χόλιντεϊ ήταν απόλυτα σοβαρός. Και τόνισε πόσο σημαντική ήταν η επιστροφή του βασικού πόιντ γκαρντ της ομάδας.

Ο Γιάννης - ο οποίος είχε ακόμα ένα μαγικό βράδυ - στάθηκε στα όσα προσφέρει ο Χόλιντεϊ και στις δύο πλευρές του παρκέ και πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στο 100%, όπως τώρα που αγωνίζεται με ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε:

Για το τι σκεφτόταν παίζοντας κόντρα σε μία ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα: "Απλώς προσπαθούσα να πάω στα σημεία που με βολεύουν. Έχουμε παίξει πολλά λεπτά και έχουμε κούραση. Όσο περνάει ο καιρός είναι πιο δύσκολο να κάνεις τις κινήσεις που θέλεις κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Εσύ πρέπει να παίζεις με την επαφή όμως και να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που ξέρεις.

Πιστεύω ότι συχνά υπάρχει πολλή επαφή κάποιες φορές. Δεν θέλω να παραπονιέμαι και να παίζω, αλλά δεν το κάνει πιο εύκολο όταν είσαι κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει όμως απλώς να παίξεις και να είσαι δυνατός πνευματικά για να βοηθήσεις την ομάδα σου".

Για το γεγονός ότι στο τέλος του αγώνα ο Χόλιντεϊ μάρκαρε τον Τζάρεν Τζάκσον: "Είναι σημαντικό ότι μπορεί να μαρκάρει 5 θέσεις, ειδικά όταν έχουμε στο παρκέ και άλλους παίκτες που μπορούν να παίξουν άμυνα με αλλαγές. Οι Γκρίζλις έχουν έναν από τους πιο εκρηκτικούς παίκτες στο NBA, τον Μοράντ. Είναι σημαντικό ότι έχουμε τον Τζρου, ο οποίος μπορεί να μαρκάρει τους πάντες".

Για το πώς αισθάνεται που επέστρεψε ο Χόλιντεϊ: "Είναι απίστευτο. Χαίρομαι που επέστρεψε και βρίσκει ρυθμό. Θα μας βοηθήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είμαι χαρούμενος επειδή είναι από τους ηγέτες μας".

Για την αξία του της επιστροφής του Χόλιντεϊ: "Έστω και με... έναν αστράγαλο να έχεις τον Χόλιντεϊ στο παρκέ είναι κέρδος. Ή ακόμα και για δύο λεπτά. Προφανώς το να το έχουμε στο τέλος των περιόδων στο παρκέ είναι βασικό, επειδή μπορεί να πάρει αυτός κάποιες αποφάσεις αντί για εμένα και τον Μίντλετον. Αλλά μας βοηθάει πολύ και αμυντικά επειδή μαρκάρει κάποιον από τους καλύτερους παίκτες των αντιπάλων, ενώ παίρνει και ριμπάουντ".

Για το πώς αισθάνεται να βλέπει τον Μπρουκ Λόπεζ να έχει ξεκινήσει προπονήσεις: "Δείχνει καλά. Είναι πάντα κοντά μας όμως. Έρχεται στους αγώνες. Παίζει με τον δεινόσαυρό του, διαβάζει το βιβλίο του, κάνει αστεία, κάνει ποδήλατο στις προπονήσεις. Δεν ξέρω πόσο κοντά είναι στην επιστροφή, αλλά δείχνει καλύτερα".

Για το αν ξεχωρίζει τον Μπρουκ από τον Ρόμπιν Λόπεζ που είναι δίδυμοι: "Μπορώ να τους ξεχωρίσω, όχι μόνο επειδή έχω παίξει μαζί τους. Η σύντροφός μου, Μαράια, μεγάλωσε μαζί τους. Αυτοί που τους ξέρουν λένε ότι ο Μπρουκ Λόπεζ είναι ο όμορφος. Όποτε τους βλέπω απλώς κοιτάζω να δω ποιος είναι πιο όμορφος και ξέρω ότι είναι ο Μπρουκ (γέλια). Πλάκα κάνω. Πρέπει να ξυριστεί πάντως".

Για την απόδοση του Τζορτζ Χιλ: "Όταν παίζεις σκληρά, οι θεοί του μπάσκετ σε ανταμείβουν και η μπάλα σε βρίσκει. Βάζεις ένα σουτ, παίρνεις ένα ριμπάουντ. Καλύτερανα παίζεις πάντα με ενέργεια. Όποτε παίζεις με ενέργεια, πάντα ανταμείβεσαι με κάποιον τρόπο".

Για τον Τζα Μοράντ: "Μου αρέσει πολύ. Μου άρεσε από όταν μπήκε στην λίγκα. Είναι απίστευτος παίκτης, παίζει σωστά και βελτιώνεται κάθε χρόνο. Εμπλέκει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, δημιουργεί μία κουλτούρα στο Μέμφις. Το μέλλον το δικό του και των Γκρίζλις είναι λαμπρό. Είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στο NBA".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ