NBA FINALS

NBA Finals: Ο Μπόμπι Πόρτις έκανε την πιο έξυπνη κίνηση μετά από εκείνη του Θανάση Αντετοκούνμπο

Ο Μπόμπι Πόρτις πανηγυρίζει στο Game 5 της σειράς Μπακς - Χοκς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας
Ο Μπόμπι Πόρτις πανηγυρίζει στο Game 5 της σειράς Μπακς - Χοκς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας Ⓒ 2021 AARON GASH/ ASSOCIATED PRESS

Ανατριχίλα προκαλεί το γράμμα του Μπόμπι Πόρτις στο The Players Tribune, ένα γράμμα με το οποίο ξεσηκώνει τους οπαδούς των Μιλγουόκι Μπακς για να δημιουργήσουν την πιο καυτή ατμόσφαιρα στην ιστορία της ομάδας στο αποψινό Game 3 των NBA Finals με αντίπαλο τους Φοίνιξ Σανς.

Θυμάστε την ημέρα που ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πλήρωσε το 50% των εισιτηρίων σε κομμάτι της εξέδρας του Barclays Center για να την γεμίσουν Έλληνες και να σπρώξουν τους Μπακς στη νίκη επί των Νετς στο ιστορικό Game 7 της σειράς και στην πρόκριση στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας; Μερικές εβδομάδες μετά, ήρθε η σειρά του Μπόμπι Πόρτις, του πιο αγαπητού παίκτη από αυτή την ομάδα μετά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για να δείξει πόσο σημαντικό είναι ένας ρολίστας που μπορεί και να μην πατήσει παρκέ, να βρίσκει τρόπους για να βοηθάει την ομάδα του να κερδίζει.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Ο γεμάτος ενέργεια ψηλός, ο οποίος έχει κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις στα φετινά playoffs αλλά είναι αρκετά unplayable εξαιτίας της αδυναμίας του να αμυνθεί στο υψηλότερο επιπεδο, έγραψε στο The Players Tribune (αξίζει να το διαβάσετε ολόκληρο) και ζήτησε από τον κόσμο να δημιουργήσει ατμόσφαιρα-κόλαση στο αποψινό (03:00) Game 3 των NBA Finals με αντίπαλο τους Φοίνιξ Σανς που προηγούνται 2-0. Ο Πόρτις έγραψε ακριβώς όπως παίζει, με πάθος και συναίσθημα, είναι δεδομένο ότι θα αποθεωθεί ακόμη κι αν ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν τον χρησιμοποιήσει, έδειξε πόσο καλός επαγγελματίας είναι και ελπίζει πως θα δικαιωθεί.

"Μπόμπι, Μπόμπι, Μπόμπι! 17 χιλιάδες στο γήπεδο, να τραγουδάτε το όνομά μου. Κάποια πράγματα απο το παιχνίδι θα μείνουν για πάντα μαζί σας και το Game 5 απέναντι στην Ατλάντα θα είναι η δική μου ανάμνηση. Χωρίς τον Γιάννη. Οι Μπακς με την πλάτη στον τοίχο. Δεν ήταν απλά η στιγμή μου, με νιώθετε; Ήταν η στιγμή για την ομάδα μου, για το Μιλγουόκι και ειδικά για την μητέρα μου. Υποτίθεται πως δεν θα είχα ποτέ μια τέτοια στιγμή. Η ζωή μου, είναι λες και έφτιαξε κάποιος μια ιστορία, φίλε. Είμαι 26 ετών, έχω ζήσει τα παντα, τα καλά και τα άσχημα και, παρεμπιπτόντως, έχω δει όλα τα memes. Είναι αστείο, συνήθιζα να μισώ όποιον μιλούσε για τα τρελά μου μάτια όταν ήμουν μικρός και τώρα απλά καταλαβαίνω ότι απλώς με κάνουν αυτόν που είμαι. Μετέτρεψα ένα αρνητικό σε θετικό" έγραψε στον πρόλογό του ο Πόρτις.

"Έχουμε πέντε αγώνες και πρέπει να κερδίσουμε τους τέσσερις. Είναι τόσο απλό. Και είναι το ΝΒΑ, ξέρεις ότι δεν θα είναι εύκολο. Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη Λίγκα. Όμως θυσιάσαμε πολλά για να φτάσουμε εδώ, όλοι όσοι βρισκόμαστε σε αυτά τα αποδυτήρια. Δεν θα αφήσουμε σταγόνα στη δεξαμενή, το καταλαβαίνετε; Θα την αδειάσουμε, αλλά αυτό μας αρέσει, τέτοια ομάδα είμαστε. Μια ομάδα που πήγε από τον μακρύ δρόμο για να ζήσει αυτή τη στιγμή" συνέχισε για να πείσει ακόμη κι εκείνους που θεωρούν ότι η σειρά έχει τελειώσει.

"Δεν ξέρεις πόσα θα βάλεις και πόσα θα χάσεις σε έναν αγώνα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Υπάρχουν όμως δύο πράγματα που είναι δεδομένα. Είμαστε μια πλήρης μπασκετική ομάδα που παίζει και άμυνα κι επίθεση, μια ομάδα που θα διαλύσει τον κινητήρα της, δεν θα αφήσει σταγόνα βενζίνης. Προς τους οπαδούς μας: Μείνετε μαζί μας. Όταν βρεθήκαμε στο 0-2 απέναντι στους Νετς και έλεγαν ότι τελειώσαμε, είχαμε τελειώσει; Ε όχι! Ποτέ δεν είναι το τέλος. Μιλγουόκι, χρειαζόμαστε την ενέργειά σου" ήταν ο επίλογος. Και ήταν ο επίλογος που προετοιμάζει τους πάντες γι' αυτό που θα ζήσουμε απόψε στο Fiserv Forum.

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

TAGS NBA FINALS NBA ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ