NBA FINALS

NBA Finals, Μπουντενχόλζερ: "Ο Γιάννης θέλει να στηριχθούμε πάνω του, θέλει την ευθύνη και αυτό τον κάνει σπουδαίο"

Ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ
Ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ Ⓒ 2021 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δήλωσε ότι αυτό που κάνει ξεχωριστό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι ότι θέλει να πάρει τους Μπακς στην πλάτη του, ενώ πρόσθεσε ότι λάτρεψε όταν ο Γιάννης έδωσε οδηγίες στους συμπαίκτες του σε ένα τάιμ-άουτ του Game 2 με τους Σανς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα έκανε όλα στο Game 2 των ΝΒΑ Finals των Μπακς με τους Σανς έχοντας 42 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν έφτανε για το Μιλγουόκι, που γνώρισε την ήττα με 118-108. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ωστόσο φρόντισε να τον αποθεώσει μετά το παιχνίδι.

Βλέποντας τον Γιάννη να παλεύει μόνος του από ένα σημείο και μετά - όπως στην 3η περίοδο που σημείωσε 20 πόντους, γράφοντας ιστορία - και όλα αυτά ενώ προέρχεται από τραυματισμό στο γόνατο, ο τεχνικός των Μπακς στάθηκε στις προσπάθειες του Γιάννη και την φυσική του κατάσταση.

"Είναι σε καλή φυσική κατάσταση, αν και προφανώς έχασε λίγο τον ρυθμό του μετά τον τραυματισμό του και μένοντας εκτός για 5-6 μέρες πριν το Game 1 των τελικών. Θέλει όμως να είναι στο παρκέ. Είναι κάπως δύσκολο να παίζει 40 λεπτά, αλλά πιστεύω ότι από το Game 3 και μετά θα είναι ακόμα καλύτερα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και όχι μόνο" δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των Μπακς, για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Νομίζω ότι θέλει να στηριχθούμε πολύ πάνω του. Θέλει όσο περισσότερη ευθύνη μπορούμε να του δώσουμε και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι σπουδαίος".

Σε ερώτηση για την προσωρινή αποχώρηση του Γιάννη από το παρκέ μετά την τάπα που έκανε ο "Greek Freak" στον Μάικαλ Μπρίτζες στην τέταρτη περίοδο και αν ο σταρ των Μπακς τραυματίστηκε, ο Μπουντενχόλζερ ήταν καθησυχαστικός, δηλώνοντας: "Αν και δεν πρέπει να το πω, είμαι σίγουρος ότι απλώς είχε μία κράμπα σε εκείνη την φάση. Δεν τραυματίστηκε ή κάτι τέτοιο. Απλώς αισθάνθηκε μία κράμπα, οπότε έπρεπε να του δώσουμε υγρά και να τον ξεκουράσουμε".

Στην συνέχεια ο τεχνικός των Μπακς κλήθηκε να σχολιάσει και την στιγμή που ο "Greek Freak" έδινε οδηγίες και φώναζε στους συμπαίκτες του σε ένα τάιμ-άουτ, έχοντας πάλι καλά λόγια να πει: "Είναι εντυπωσιακό το πως ηγείται. Ωριμάζει. Αυτός, ο Μίντλετον και ο Τάκερ μιλάνε στα τάιμ-άουτ ως ομάδα, είναι όλοι ενωμένοι και αυτό είναι καλό. Αυτό χρειάζεσαι. Παίζεις εκτός έδρας σε εχθρικό περιβάλλον. Λατρεύω τον τρόπο που μιλάει ο Γιάννης στους συμπαίκτες του. Ακόμα και στους αγώνες που δεν έπαιζε υπήρχε σύνδεση. Είναι σπουδαίος ηγέτης".

Αναφερόμενος τέλος στο γεγονός ότι οι Χόλιντεϊ και Μίντλετον είχαν μαζί 28 πόντους με 12/37 σουτ,ο τεχνικός των Μπακς με αποτέλεσμα ο Γιάννης να μην έχει αρκετή βοήθεια στην επίθεση, δήλωσε: "Πάντα πρέπει να δίνεις εύσημα στην αντίπαλη άμυνα όταν συμβαίνει αυτό. Οι Σανς έκαναν καλή δουλειά. Πιθανότατα πάντως οι δυο τους πρέπει απλώς να δουν να μπαίνουν κάποια καλά σουτ για να βρουν ρυθμό. Ο Χόλιντεϊ πήγε συχνά προς το καλάθι, μου άρεσε η επιθετικότητά του. Χρειαζόμαστε και τους τρεις να είναι παραγωγικοί όμως. Αν συνεχίσουν να δουλεύουν θα πάμε καλά".

TAGS NBA FINALS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ