NBA FINALS

NBA Finals: Ο Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ 25ετίας στους τελικούς με 20 πόντους στην 3η περίοδο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς ©2021 ADAM HUNGER/ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία στο Game 2 των ΝΒΑ Finals ανάμεσα στους Μπακς και τους Σανς, αφού σημείωσε 20 πόντους στην 3η περίοδο, στους περισσότερους πόντους που έχουν σημειωθεί από έναν παίκτη σε μία περίοδο τα τελευταία 25 χρόνια στους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρειάστηκε να φτάσει μόλις στον 2ο αγώνα του στους ΝΒΑ Finals για να κάνει ρεκόρ. Ο "Greek Freak" σημείωσε 20 πόντους στην τρίτη περίοδο του Game 2 των NBA Finals των Μπακς με τους Σανς (νίκη των δεύτερων με 118-108) και κάπως έτσι έγραψε ιστορία.

Οι 20 πόντοι που σημείωσε ο Γιάννης είναι οι περισσότεροι που έχει σημειώσει παίκτης σε μία περίοδο αγώνα τα τελευταία 25 χρόνια σε τελικούς, σπάζοντας το ρεκόρ των Κόμπι Μπράιαντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς που είχαν σημειώσει 19 πόντους σε μία περίοδο, ο πρώτος το 2010 (σε τελικούς Λέικερς - Σέλτικς) και ο δεύτερος το 2014 (σε τελικούς Χιτ - Σπερς). Παράλληλα ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά τους 22 πόντους σε μία περίοδο που είχε σημειώσει το 1993 ο Μάικλ Τζόρνταν στους ΝΒΑ Finals των Μπουλς με τους Σανς.

Για την ιστορία, ο "Greek Freak" ολοκλήρωσε τελικά τον αγώνα έχοντας 42 πόντους και 12 ριμπάουντ, με την εμφάνισή του όμως να μην είναι τελικά αρκετή για τους Μπακς.

TAGS NBA FINALS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΗΠΑ ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ