NBA

NBA: Επιστρέφει στην Ευρώπη με αγώνα Μπουλς - Πίστονς τον Ιανουάριο του 2023 στο Παρίσι

Ο Ζακ ΛαΒίν σε αγώνα των Μπουλς με τους Πίστονς
Ο Ζακ ΛαΒίν σε αγώνα των Μπουλς με τους Πίστονς Ⓒ 2021 NAM Y. HUH/ ASSOCIATED PRESS

Σπουδαία νέα για τους φίλους του NBA, αφού η λίγκα ανακοίνωσε ότι στις 19 Ιανουαρίου 2023 θα διεξαχθεί ξανά έπειτα από 3 χρόνια αγώνας κανονικής περιόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος, με τους Μπουλς να αντιμετωπίζουν τους Πίστονς στο Παρίσι. Τελευταίος αγώνας ήταν των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2020.

Ήταν 24 Ιανουαρίου 2020 όταν οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο νίκησαν με 116-103 τους Χόρνετς σε αγώνα κανονικής περιόδου στο Παρίσι. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας του NBA σε ελληνικό έδαφος. Αυτό όμως θα αλλάξει.

Όπως έγινε επίσημα γνωστό, το NBA επιστρέφει στην Ευρώπη, αφού στις 19 Ιανουαρίου 2023 οι Μπουλς θα αντιμετωπίσουν τους Πίστονς σε αγώνα κανονικής περιόδου στο Παρίσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του NBA αναφέρει:

"ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙ, 24 Μαΐου 2022 – Το NBA ανακοίνωσε σήμερα ότι το NBA Paris Game 2023 θα φιλοξενήσει τους έξι-φορές πρωταθλητές του ΝΒΑ, Chicago Bulls και τους τρεις φορές πρωταθλητές του ΝΒΑ, Detroit Pistons. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα regular season στην Accor Arena στο Παρίσι, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023.

Η πώληση εισιτηρίων για το NBA Paris Game 2023 θα ξεκινήσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Οι φίλαθλοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για εισιτήρια και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες προπώλησης και σε πολλά άλλα επισκεπτόμενοι το NBAEvents.com/ParisGame.

Το NBA Paris Game 2023 θα σηματοδοτήσει τον τρίτο αγώνα των Bulls στο Παρίσι, έχοντας παίξει δύο παιχνίδια preseason στη γαλλική πρωτεύουσα το 1997. Οι Chicago Bulls αυτή τη στιγμή διαθέτουν τον πέντε φορές NBA All-Star DeMar DeRozan, τον δύο φορές NBA All-Star και πρωταθλητή Slam Dunk Zach LaVine και τον δύο φορές All-Star του NBA Nikola Vučević (Μαυροβούνιο). Οι Bulls κέρδισαν έξι πρωταθλήματα ΝΒΑ σε διάρκεια οκτώ ετών, γίνοντας μόλις το τρίτο franchise στην ιστορία του πρωταθλήματος που κατακτά τρεις συνεχόμενους τίτλους δύο φορές (1991-93 και 1996-98).

Οι Πίστονς θα παίξουν τον πρώτο τους αγώνα στη Γαλλία, έχοντας προηγουμένως συμμετάσχει σε αγώνα regular season στο Λονδίνο (2013) και το Μεξικό (2019). Το Detroit αυτή τη στιγμή έχει στο δυναμικό του το Νο. 1 Draft του 2021, Cade Cunningham, τον χρυσό Ολυμπιονίκη του 2020, Jerami Grant και το Νο. 7 Draft του 2020, Killian Hayes (Γαλλία). Οι Pistons αναδείχτηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ το 1989, το 1990 και το 2004 και έχουν έξι συνεχόμενες παρουσίες σε Τελικούς Περιφερειών από το 2003 έως το 2008.

Το NBA Paris Game 2023 θα σηματοδοτήσει τον πρώτο αγώνα NBA στην Ευρώπη από το 2020 και τον 12ο αγώνα του πρωταθλήματος στη Γαλλία από το 1991. Το NBA Paris Game 2020 – ο πρώτος αγώνας NBA regular season στο Παρίσι – πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2020 και συμμετείχαν οι Charlotte Hornets και οι Milwaukee Bucks.

Εκτός από το NBA Paris Game 2023, η λίγκα και οι συνεργάτες της θα πραγματοποιήσουν διαδραστικές δραστηριότητες για τους φανς, πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινότητας του NBA Cares και προγράμματα για την ενίσχυση του Jr. NBA, που θα φέρoυν την εμπειρία του NBA στους φιλάθλους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το παιχνίδι και οι λοιπές εκδηλώσεις θα υποστηριχτούν από ένα ρόστερ χορηγών, συμπεριλαμβανομένων των Foot Locker, Française des Jeux, Gatorade, Nike, SAP, Tissot και Yop, με επιπλέον χορηγούς που θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Η παρουσία του NBA στη Γαλλία μετρά περισσότερα από 35 χρόνια. Οι αγώνες και τα προγράμματα του NBA μεταδίδονται στη Γαλλία από τη σεζόν 1984-85 και το πρωτάθλημα έπαιξε τον πρώτο του αγώνα στη Γαλλία το 1991. Εκτός από 12 αγώνες pre και regular season στη Γαλλία, η λίγκα έχει φιλοξενήσει διαδραστικές εκδηλώσεις φιλάθλων, εμφανίσεις από νυν και πρώην παίκτες, πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινότητας του NBA Cares και το 2007 το Basketball Without Borders, το παγκόσμιο πρόγραμμα του NBA και της FIBA για την ανάπτυξη του μπάσκετ και την ενημέρωση της κοινότητας, στο οποίο επτά Γάλλοι παίκτες μπήκαν στο ΝΒΑ ή υπέγραψαν ως free agents, συμπεριλαμβανομένου του Hayes.

Τα ρόστερ για τη σεζόν 2021-22 του NBA περιλάμβαναν 12 Γάλλους παίκτες. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-22, μεταδίδονται παιχνίδια NBA ζωντανά και με σχολιασμό στη Γαλλία μέσω του beIN SPORTS και του NBA League Pass, την premium συνδρομητική υπηρεσία ζωντανών παιχνιδιών του πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένων 48 αγώνων σαββατοκύριακου ως μέρος της πρωτοβουλίας των «NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22».«Το πρόγραμμα Jr. NBA "Challenges Benjamin(e)s" σε συνεργασία με τη Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FFBB), που διανύει τώρα το 12ο έτος του, έχει φτάσει περισσότερες από 260.000 συμμετοχές από αγόρια και κορίτσια σε όλη τη χώρα από τη σεζόν 2009-10. Εκτός από την FFBB, το NBA συνεργάζεται επίσης με την Union Nationale du Sport Scolaire (UNSS), έναν κυβερνητικό φορέα που επιβλέπει την οργάνωση και την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία, για τη λειτουργία του Jr. NBA FFBB UNSS League 2022 για αγόρια και κορίτσια στη Μασσαλία.

Οι φανς μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το NBA στο https://nbafanclub.gr/, την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, καθώς και στο Twitter (@NBAEurope) και στο Instagram (NBAEurope). Οι φίλαθλοι μπορούν επίσης να αγοράσουν τα τελευταία επίσημα κομμάτια του NBA στο NBAStore.eu.

Δηλώσεις στελεχών:

Ο Artūras Karnišovas, Executive Vice President - Basketball Operations των Chicago Bulls, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή που το μπάσκετ των Chicago Bulls επιστρέφει στο Παρίσι για το NBA Paris Game 2023 - ένα γεγονός που δείχνει τη δέσμευση της λίγκας να ενισχύσει τον εθνικό και παγκόσμιο αντίκτυπο του μπάσκετ. Έχοντας παίξει αρκετούς αγώνες στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, ξέρω πόσο ξεχωριστό θα είναι αυτό για τους παίκτες μας, τον οργανισμό μας και τον κόσμο μας σε διεθνές επίπεδο. Ανυπομονούμε να εκπροσωπήσουμε το Chicago στο εξωτερικό και είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνεται».

Ο Γενικός Διευθυντής των Detroit Pistons Troy Weaver:

«Στους Detroit Pistons είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αντιμετωπίσουμε τους Chicago Bulls και θα παίξουμε το πρώτο μας παιχνίδι στη Γαλλία. Το να παίξουμε έναν αγώνα regular season στο Παρίσι θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για τους παίκτες και τους προπονητές μας και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το μπάσκετ του Detroit στο διεθνές κοινό».

Ο Managing Director του NBA σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, Ralph Rivera:

«Οι Chicago Bulls και οι Detroit Pistons είναι δύο από τα πιο ιστορικά franchise στο NBA και διαθέτουν ένα συναρπαστικό συνδυασμό ανερχόμενων νεαρών παικτών και καθιερωμένων All-Stars. Το να φιλοξενήσουμε τους Bulls και τους Pistons στο Παρίσι για τον δεύτερο αγώνα της regular season θα είναι πολύ δυνατή στιγμή για τους φιλάθλους στη Γαλλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε συνδυασμό με τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 που θα γίνουν κι αυτοί στο Παρίσι, το μπάσκετ και το ΝΒΑ βρίσκονται σε κυρίαρχη θέση για συνεχή ανάπτυξη στη Γαλλία τα επόμενα χρόνια».

Ο Αντιδήμαρχος και αρμόδιος για τον αθλητισμό του Παρισιού Anne Hidalgo:

«Η πόλη του Παρισιού είναι εξαιρετικά περήφανη που θα φιλοξενήσει αυτές τις δύο εμβληματικές ομάδες, των Chicago Bulls και των Detroit Pistons. Αυτή είναι μια συναρπαστική αναμέτρηση που φέρνει στο μυαλό την ιστορική αναμέτρηση μεταξύ των franchise της Ανατολικής Περιφέρειας. Οι φίλοι του μπάσκετ στη Γαλλία ανυπομονούν να δουν ξανά έναν αγώνα αυτού του επιπέδου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας στο ΝΒΑ που επέλεξαν για άλλη μια φορά το Παρίσι για αυτόν τον αγώνα της regular season. Το Παρίσι ασχολείται με το άθλημα του μπάσκετ όλο το χρόνο και αυτό το σημαντικό γεγονός θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του τόσο δυναμικού αθλήματος, οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Παριζιάνοι θα ενθουσιαστούν με αυτά τα νέα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Accor Arena, Nicolas Dupeux:

«H Accor Arena φιλοξένησε με υπερηφάνεια τον πρώτο αγώνα της regular season του NBA στη Γαλλία το 2020, ο οποίος ενθουσίασε τους φανς και παρουσίασε τις παγκοσμίου φήμης εγκαταστάσεις μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως εκ τούτου, είναι τιμή μας να φιλοξενούμε ξανά έναν αγώνα regular season το 2023, ο οποίος θα προσφέρει στους φανς μια μεγάλη επίδειξη αθλητικού πνεύματος και ψυχαγωγίας, καθώς η τόλμη και η τελειότητα συνεχίζουν να καθοδηγούν τον προγραμματισμό μας.»

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ