NBA

NBA: Ένας από τους 18 αναλυτές του ESPN είχε προβλέψει τελικούς Νάγκετς - Χιτ από την αρχή της σεζόν

NBA: Ένας από τους 18 αναλυτές του ESPN είχε προβλέψει τελικούς Νάγκετς - Χιτ από την αρχή της σεζόν
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Το ζευγάρι των φετινών τελικών του NBA είχε προβλέψει από την αρχή της χρονιάς ο Ίσραελ Γκουτιέρεζ, ένας από τους 18 αναλυτές του ESPN, που είχαν κληθεί να ψηφίσουν πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Όταν ξεκίνησε η σεζόν 2022-23 κανείς δεν φανταζόταν ότι οι δύο ομάδες που θα διεκδικούσαν το τρόπαιο στο NBA θα ήταν οι Νάγκετς και οι Χιτ. Δηλαδή σχεδόν κανείς, γιατί ο Ίσραελ Γκουτιέρεζ ήταν ο μόνος που το είχε προβλέψει.

Για την ακρίβεια, στις 18 Οκτωβρίου του 2022, το ESPN είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο με τις εκτιμήσεις 18 αναλυτών μπάσκετ που ανήκουν στο δυναμικό, αναφορικά με τις ομάδες που θα έφτασαν φέτος ως το τέλος της διαδρομής σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα.

Οι 15 εξ' αυτών πόνταραν ότι φιναλίστ στην Ανατολή θα ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς, ένας ψήφισε Σίξερς, ένας Νετς κι ένας - ο Ίσραελ Γκουτιέρεζ- έδειξε εμπιστοσύνη στους Χιτ. Αντίστοιχα, στη Δύση οκτώ ψήφους συγκέντρωσαν οι Κλίπερς, άλλους οκτώ οι περσινοί πρωταθλητές Γουόριορς, μία οι Γκρίζλις και μία οι Νάγκετς, ξανά από τον Ίσραελ Γκουτιέρεζ.

Ο45χρονος δημοσιογράφος, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Φλόριντα (σσ. έχει καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία), πριν μετακομίσει στο ESPN έκανε το ρεπορτάζ των Μαϊάμι Χιτ για τις εφημερίδες Μαϊάμι Χέραλντ και Δε Παλμ Μπιτς Ποστ, οπότε κατά το ήμισυ ήξερε που πόνταρε.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως ο Γκουτιέρεζ είχε δηλώσει πως οι Νάγκετς θα περάσουν τους Μάβερικς στα επτά παιχνίδια στους τελικούς της Δύσης (σσ. ενώ επικράτησαν με 4-0 των Λέικερς και το Ντάλας δεν μπήκε καν στα playoffs), ενώ ως αντίπαλο των Χιτ στους τελικούς της Ανατολής δεν είχε βάλει τους Σέλτικς, αλλά τους Σίξερς, τους οποίους πίστευε ότι θα αποκλείσουν στο Game 6.

TAGS NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ