NBA

NBA Draft 2022: Στους Ορλάντο Μάτζικ το Νο1

Ο τεχνικός των Μάτζικ, Τζαμαλ Μόσλι, με τον αναπληρωτή Κομισάριο του NBA, Μαρκ Τέιτουμ
Ο τεχνικός των Μάτζικ, Τζαμαλ Μόσλι, με τον αναπληρωτή Κομισάριο του NBA, Μαρκ Τέιτουμ Ⓒ 2022 CHARLES REX ARBOGAST/ ASSOCIATED PRESS

Οι Ορλάντο Μάτζικ ήταν οι τυχεροί της λοταρίας και θα επιλέξουν στο Νο1 του NBA Draft 2022. Στο Νο2 θα επιλέξουν οι Θάντερ, άνοδος των Κινγκς στο Νο4, άτυχοι οι Πίστονς που έπεσαν στο Νο5.

Οι Ορλάντο Μάτζικ θα επιλέξουν στο Νο1 του NBA Draft 2022 στις 23 Ιουνίου. Το Ορλάντο ήταν η τυχερή ομάδα της λοταρίας και θα έχει την ευκαιρία να διαλέξει όποιον παίκτη θέλει από ένα αρκετά γεμάτο NBA Draft, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζει ο Τσετ Χόλμπγκρεν.

Αυτή είναι η 4η φορά που οι Μάτζικ θα επιλέξουν στο Νο1 και πρώτη μετά το μακρινό 2004, όταν είχαν επιλέξει τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Οι άλλες δύο φορές ήταν συνεχόμενες, όταν είχαν επιλέξει διαδοχικά τον Σακίλ Ο'Νιλ (1992) και τον Κρις Γουέμπερ (1993, τον είχαν ανταλλάξει για τον Πένι Χάρνταγουεϊ την ημέρα του NBA Draft).

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα επιλέξουν στο Νο2 και οι Χιούστον στο Νο3 κλείνοντας την πρώτη τριάδα, ενώ οι Σακραμέντο Κινγκς ήταν από τους τυχερούς της βραδιάς, αφού ανέβηκαν στο Νο4. Οι άτυχοι της βραδιάς ήταν οι Πίστονς, οι οποίοι έχοντας το 3ο χειρότερο ρεκόρ στο NBA είχαν 14% πιθανότητες για το Νο1 (όπως και οι Μάτζικ με τους Ρόκετς), αλλά έπεσαν στο Νο5.

Αναλυτικά οι πρώτες 14 επιλογές:
1. Ορλάντο Μάτζικ
2. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
3. Χιούστον Ρόκετς
4. Σακραμέντο Κινγκς
5. Ντιτρόιτ Πίστονς
6. Ιντιάνα Πέισερς
7. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
8. Λ.Α Λέικερς (το pick τους πάει στους Πέλικανς από την ανταλλαγή του Άντονι Ντέιβις)
9. Σαν Αντόνιο Σπερς
10. Ουάσινγκτον Γουίζαρντς
11. Νιου Γιορκ Νικς
12. Λ.Α Κλίπερς (το pick τους πάει στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ από την ανταλλαγή του Πολ Τζορτζ)
13. Σάρλοτ Χόρνετς
14. Κλίβελαντ Καβαλίερς

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ