ΗΠΑ

Ο Τσετ Χόλμγκρεν θέλει να γίνει ο νέος Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Τσετ Χόλμγκρεν θέλει να γίνει ο νέος Γιάννης Αντετοκούνμπο
2022 AP PHOTO/JED JACOBSOHN

Με ύψος 2μ.13 και άνοιγμα χεριών στα 2μ.29, ο Τσετ Χόλμγκρεν είναι ένα απίθανο ταλέντο του NCAA που θυμίζει σε πολλά, αν όχι σε όλα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η πρώτη του εμφάνιση στο τελικό τουρνουά, ήταν επική.

Στα 19 του χρόνια, με ύψος 2μ.13 και βάρος που μετά βίας φτάνει τα 90 κιλά, είναι μία πραγματικά πολύ ιδιαίτερη περίπτωση μπασκετμπολίστα. Ο Τσετ Χόλμγκρεν παίζει στο Πανεπιστήμιο Γκονζάγκα και στον πρώτο του αγώνα στο τελικό τουρνουά του NCAA έκανε απίθανα πράγματα με αποτέλεσμα να ασχοληθεί ακόμη περισσότερος κόσμος μαζί του εν όψει του Draft του ερχόμενου καλοκαιριού στο οποίο δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και στο νούμερο 1.

Ο Χόλμγκρεν είναι ένας πάουερ φόργουορντ/σέντερ με τεράστια άκρα (έχει wingspan, άνοιγμα χεριών δηλαδή, 2μ.29) που μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ.

Το κορμί του είναι αδύναμο και θυμίζει εκείνο του Αλεξέι Ποκουσέβσκι, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται, τελειώνει τις φάσεις, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, αμύνεται και κόβει σουτ, θυμίζουν πολύ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Είναι νωρίς για να γίνει συζήτηση για το πνευματικό σκέλος και αν και σε αυτό μπορεί να βαδίσει στα χνάρια του Greek Freak, ως... σουλούπι όμως μοιάζει με τον teenager Γιάννη και στο παρκέ είναι ένα εντυπωσιακό prospect που ενθουσιάζει.

Απέναντι στο Τζόρτζια Στέιτ ο Χόλμγκρεν είχε 19 πόντους (8/11 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/5 βολές), 17 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 7 μπλοκ, δεν έκανε λάθος στα 29 λεπτά που έμεινε στο παρκέ και συνολικά στη σεζόν μετράει 14.4 πόντους (73.3% στο δίποντο, 40.4% στο τρίποντο, 74.5% στις βολές), 9.8 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 3.7 μπλοκ και μόλις ένα λάθος ανά 26.9 λεπτά συμμετοχής σε 30 αγώνες. Το 2021 έπαιξε με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων στη Λετονία και με 11.9 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 2.7 μπλοκ την οδήγησε στην πρώτη θέση για να πάρει το βραβείο του MVP της διοργάνωσης.

"Ικανός, ευέλικτος, τρέχει καλά το παρκέ με μεγάλα βήματα, ανοίγει το γήπεδο και είναι εξαιρετικός σουτέρ για το ύψος του. Εκτελεί γρήγορα, έχει δυνατότητες σε pick-and-pop καταστάσεις και είναι καλός σουτέρ ελεύθερων βολών. Καλός ριμπάουντερ, δεν θα πάρει σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, αφήνει το ματς να του δώσει ρυθμό. Παίζει δυναμικά παρά το λεπτό κορμί και την έλλειψη δύναμης και στο επάνω και στο κάτω μέρος του σώματός του. Είναι καλός κοντά στο καλάθι, αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι στο ποστ" αναφέρει μεταξύ άλλων το scouting report της σελίδας NBADraft.net.

TAGS ΗΠΑ NCAA NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ