NBA

NBA, Χόρνετς: Επιμένουν να μην δίνουν μάξιμουμ συμβόλαιο στον Μπρίτζες, στην γωνία οι Πίστονς

Ο Μάιλς Μπρίτζες με την φανέλα των Χόρνετς
Ο Μάιλς Μπρίτζες με την φανέλα των Χόρνετς Ⓒ 2022 RUSTY JONES/ ASSOCIATED PRESS

Με την 30η Ιουνίου να πλησιάζει οι Χόρνετς εξακολουθούν να είναι διστακτικοί να προσφέρουν μάξιμουμ συμβόλαιο στον Μάιλς Μπρίτζες, ο οποίος θα δοκιμάσει να δει τι αξίζει στην ελεύθερη αγορά. Ενδιαφέρονται οι Πίστονς.

Οι Χόρνετς είδαν τον Μάιλς Μπρίτζες να γίνεται σταρ στην ομάδα τους. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ όμως, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν αξίζει μάξιμουμ συμβόλαιο, ήτοι 173 εκατ. δολάρια για 5 χρόνια. Και αυτό ίσως τον οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου.

Με βάση αυτά που αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μπρίτζες είναι πλέον έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις των άλλων ομάδων. Και υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα που ενδιαφέρεται: Οι Πίστονς, οι οποίοι μπορούν να του προσφέρουν 4ετές συμβόλαιο αξίας 130 εκατ. δολαρίων (το μάξιμουμ που μπορεί να δώσει μία ομάδα σε έναν ελεύθερο παίκτη άλλης ομάδας).

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλά. Και αυτό γιατί ο Μπρίτζες δεν είναι free agent, αλλά restricted free agent. Κοινώς, ακόμα και αν λάβει αυτή την πρόταση από τους Πίστονς - ή άλλη ομάδα - οι Χόρνετς θα μπορέσουν να τον κρατήσουν αν ισοφαρίσουν την προσφορά. Θα το κάνουν ωστόσο ξέροντας ότι θα έχουν έναν δυσαρεστημένο παίκτη στο ρόστερ τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Την φετινή σεζόν ο Μπρίτζες είχε την αγωνιστική του έκρηξη, εκτοξεύοντας τους αριθμούς του από τους 12.7 πόντους, 6. ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 0.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής της σεζόν 2020/21, στους 20.2 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 0.9 κλεψίματα μέσο όρο σε 36 λεπτά συμμετοχής, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα της αγοράς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ