NBA

NBA, απίθανος Γιόκιτς: "Ήξερα ότι θα βάλω το buzzer-beater με ταμπλό"

NBA, απίθανος Γιόκιτς: "Ήξερα ότι θα βάλω το buzzer-beater με ταμπλό"
Το buzzer-beater του Νίκολα Γιόκιτς ASSOCIATED PRESS/LOREN ELLIOTT

Ο Νίκολα Γιόκιτς δήλωσε ότι κατάλαβε αμέσως όταν σούταρε ότι θα σκοράρει το buzzer-beater τρίποντο σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, με το οποίο έδωσε στους Νάγκετς την νίκη μέσα στην έδρα των Γουόριορς.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έβαλε την σφραγίδα του στην ασύλληπτη νίκη των Ντένβερ Νάγκετς μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ επί των Γουόριορς με το αδιανόητο buzzer-beater σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, με τους πρωταθλητές να επιστρέφουν από το -18 στην 4η περίοδο, σε μία απίστευτη ανατροπή.

Το συγκεκριμένο καλάθι ήταν το κερασάκι στην τούρτα μίας τρομερής εμφάνισης για τον MVP των περσινών τελικών, που τελείωσε τον αγώνα με 34 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Στις δηλώσεις του πάντως μετά το τέλος της μεγάλης επικράτησης στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι ένιωσε (!) ότι θα σκοράρει - και μάλιστα με ταμπλό - το απίθανο καλάθι και σιγουρεύτηκε όσο παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.

"Αυτή ήταν η τελευταία επιλογή που είχαμε στο σύστημα που σχεδιάστηκε. Απλά πήρα το σουτ. Νομίζω ότι αυτά τα σουτ είναι τα πιο εύκολα που μπορείς να πάρεις. Δεν έχεις άλλες επιλογές" δήλωσε αρχικά ο Σέρβος για να περιγράψει στην συνέχεια πώς βίωσε την τελευταία φάση:

"Πραγματικά το ένιωσα (σ.σ όταν έφευγε η μπάλα από το χέρι του). Σκέφτηκα ότι θα το βάλω με ταμπλό. Μπορούσες να δεις την τροχιά της μπάλας και ήξερα θα το βάλω το σουτ με ταμπλό".

Ο τεχνικός των Νάγκετς, Μάικ Μαλόουν, από την πλευρά του το μόνο που έκανε ήταν να αποθεώσει τον Γιόκιτς, μην ζητώντας εύσημα: "Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι αυτό είχα σχεδιάσει. Ήταν όμως απλώς ένας σπουδαίος παίκτης που έβγαλε μία σπουδαία φάση. Ο Νίκολα ζει για αυτές τις στιγμές. Και είναι όμορφο να βλέπεις έναν παίκτη με το ταλέντο του να βγάζει τέτοιες φάσεις".

Θυμηθείτε ξανά το τρελό buzzer-beater του Γιόκιτς:

TAGS NBA ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ