NBA

NBA: Αντετοκούνμπο, ΛεΜπρόν και Εμπίντ σε μια ασύλληπτη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς απέναντι στον Γιάνη Αντετοκούνμπο
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς απέναντι στον Γιάνη Αντετοκούνμπο RONALD MARTINEZ/GETTY IMAGES/AFP

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επανήλθε δριμύτερος για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μετά τους 56 πόντους που είχε απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι 0.1 πόντους μακριά από την κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται ο Τζόελ Εμπίντ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Μαρτίου, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς προσέφερε μία από τις πλέον εντυπωσιακές παραστάσεις της καριέρας του. Σε αυτό που χαρακτήρισε ως "παιχνίδι απόγνωσης για μένα και την ομάδα" ο "Βασιλιάς" έβαλε 56 πόντους, οδηγώντας τους Λος Άντζελες Λέικερς στη νίκη επί των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Πέρα από το γεγονός πως ισοπέδωσε το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν, όντας αυτός πλέον ο γηραιότερος με 50+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε έναν αγώνα στο ΝΒΑ, ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς έβαλε φωτιά στη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της σεζόν.

Πολύ απλά γιατί βελτίωσε τον μέσο όρο του όσο χρειαζόταν για να δημιουργήσει μια συνθήκη που έχουμε να δούμε στο ΝΒΑ από το 2011/12. Ποια είναι αυτή; Η διαφορά ανάμεσα στο Νο1 και το Νο2 (εν προκειμένω ακόμη και το Νο3) στη λίστα των σκόρερ να βρίσκεται στους 0.1 πόντους.

Ο Τζόελ Εμπίντ είναι αυτός που -εδώ και αρκετές εβδομάδες- δεσπόζει στην κορυφή του ΝΒΑ σε ό,τι έχει να κάνει με τους πόντους ανά αγώνα. Εν προκειμένω, ο ψηλός των Φιλαντέλφια Σίξερς μετράει 29.5 πόντους/αγώνα, δίχως όμως πλέον να αισθάνεται ως (ακλόνητο) φαβορί για να κερδίσει την συγκεκριμένη ατομική διάκριση στο φινάλε της regular season.

Πολύ απλά γιατί νιώθει την ανάσα τόσο του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο και του ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο Greek Freak είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα τη φετινή σεζόν, με τον "Βασιλιά" να... παίζει δυνατά πλέον για να κερδίσει προλάβει αμφοτέρους στην στροφή και να πάρει αυτός τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια κόντρα των τριών αυτών παικτών αφού κάτω από την τρίτη θέση η απόσταση είναι αρκετά σημαντική. Βλέπετε, ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν και ο Τρε Γιανγκ απέχουν σχεδόν ενάμιση πόντο από το Νο1, όπερ και σημαίνει πως θα πρέπει να αρχίσουν να γράφουν συνεχόμενα παιχνίδια με 30+ πόντους για να έχουν ελπίδες.

Αναλυτικά η εικόνα στην πρώτη δεκάδα ως τώρα

  1. Τζόελ Εμπίντ - 29.5
  2. Γιάννης Αντετοκούνμπο - 29.4
  3. ΛεΜπρον Τζέιμς - 29.4
  4. ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν - 28.1
  5. Τρε Γιανγκ - 28.0
  6. Λούκα Ντόντσιτς - 27.8
  7. Τζα Μοράντ - 27.7
  8. Τζέισον Τέιτουμ - 26.0
  9. Ντόνοβαν Μίτσελ - 25.9
  10. Στεφ Κάρι - 25.8

Παρεμπιπτόντως, μέσα στη νέα χιλιετία άλλες τέσσερις φορές η διαφορά που χώριζε τον πρώτο από τον δεύτερο σκόρερ ήταν μικρότερη του ενός πόντου. Το 2011/12 μάλιστα ο Κέβιν Ντουράντ κέρδισε τον Κόμπι Μπράιαντ για 0.1 πόντο, συνθήκη που δεν αποκλείεται να ξαναδούμε φέτος.

Αναλυτικά οι τέσσερις πιο μικρές διαφορές στη νέα χιλιετία

  • Το 2014/15 o Ράσελ Γουέστμπρουκ κέρδισε τον Τζέιμς Χάρντεν για 0.7 πόντους
  • Το 2012/13 ο Καρμέλο Άντονι κέρδισε τον Κέβιν Ντουράντ για 0.6 πόντους
  • Το 2011/12 ο Κέβιν Ντουράντ κέρδισε τον Κόμπι Μπράιαντ για 0.1 πόντους
  • Το 2009/10 ο Κέβιν Ντουράντ κέρδισε τον ΛεΜπρον Τζέιμς για 0.4 πόντους
TAGS NBA ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ