NBA

NBA, Άιβερσον: "Αν έπαιζα σε αυτή την εποχή θα είχα 43 πόντους μέσο όρο"

Ο Άλεν Άιβερσον
Ο Άλεν Άιβερσον Ⓒ 2009 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο Άλεν Άιβερσον ρωτήθηκε πόσους πόντους θα είχε μέσο όρο αν έπαιζε στην σημερινή εποχή του NBA και ανέφερε ότι πιθανότατα θα σκόραρε 43 πόντους ανά αγώνα.

Ο Άλεν Άιβερσον θεωρεί ότι αν έπαιζε μπάσκετ στην σημερινή εποχή θα είχε 43 πόντους μέσο όρο. Δεν θεωρεί ότι είναι υπερόπτης. Απλώς ότι αναφέρει γεγονότα.

Ο παλαίμαχος σταρ των Σίξερς βρέθηκε σε podcast με τον Σακίλ Ο'Νιλ, με τον "Σακ" να τον ρωτάει πόσους πόντους θα είχε μέσο όρο αν έπαιζε μπάσκετ τώρα, όπου πλέον έχει απαγορευτεί το hand checking (μετάφραση: Το να ακουμπάς τον αντίπαλο όλη την ώρα), σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε την δεκαετία του 90' και του 00' όταν αγωνιζόταν. Και ο Άιβερσον ήταν ειλικρινής, αν και προσπάθησε να μείνει ταπεινός.

"Δεν είναι σαν να αυτοαποθεώνομαι αν κάνω κάτι τέτοιο" ρώτησε αρχικά, με τον Ο'Νιλ να του λέει ότι δεν πειράζει και τον "Answer" να απαντάει: "Εντάξει... Αν είχα μέσο όρο 30 πόντους, βασικά μία σεζόν έχασα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ από τον Κόμπι Μπράιαντ, όταν αυτός είχε 35 πόντους μέσο όρο και εγώ 33 πόντους (σ.σ την σεζόν 2005/06).

Σκέφτομαι ότι αν έπαιζα σε αυτή την εποχή, όπου οι χώροι είναι περισσότεροι, θα ανέβαζα τον μέσο όρο μου στους 43 πόντους. Ξέρω ότι θα είχα άλλους 10 πόντους μέσο όρο". Ο Σακ μάλιστα έσπευσε να συμφωνήσει με τον Hall of Famer γκαρντ, δείχνοντάς του ότι είχε δίκιο.

Για την ιστορία, ο Άιβερσον κατά την διάρκεια της καριέρας του αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του NBA τέσσερις φορές, ενώ ολοκλήρωσε την πορεία του στο NBA έχοντας 26.6 πόντους μέσο όρο, έχοντας τον 9ο καλύτερο μέσο όρο στην ιστορία του NBA. Πάνω από αυτόν βρίσκονται μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Τζόέλ Εμπίντ, ο Έλτζιν Μπέιλορ, ο Κέβιν Ντουραντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Τζέρι Γουέστ, ενώ την 10αδα κλείνει ο Μπομπ Πέτιτ.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ