EUROLEAGUE

Να γυρίσουν με τη νίκη

Να γυρίσουν με τη νίκη
ομαδικη ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για το Ισραήλ και θέλει να επιστρέψει με το διπλό στο Γιαντ Ελιάου

Λίγο πριν η ομάδα μπει στο αεροπλάνο για το Ισραήλ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Μαρκ Τζάκσον, ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Μανώλης Παπαμακάριος έκαναν δηλώσεις για τον αγώνα με την "ομάδα του λαού". Ο Έλληνας προπονητής του Ολυμπιακού, τόνισε: "Ξέρουμε τι μας περιμένει στο Τελ Αβιβ. Θα παίξουμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο και σε φανατισμένη ατμόσφαιρα. Ξέρουμε πόσο πιο δύσκολο είναι να κερδίζεις στο Γιαντ Ελιάου και ότι λίγες ομάδες το έχουν καταφέρει. Αυτό το που θέλουμε εμείς είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μείνουμε ήρεμοι . Η ομορφιά του αθλητισμού είναι να παίζεις μέσα σε γεμάτα γήπεδα και να φεύγεις νικητής . Έτσι χτίζονται οι μεγάλες ομάδες και αποκτούν χαρακτήρα".

Τζάκσον: "Για τον θείο μου"

Ο Μαρκ Τζάκσον είπε ότι θα παίξει για τον θείο του, που πέθανε προ ημερών. Ο Αμερικανός μετά το ματς με τη Μακάμπι θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να παραστεί στην κηδεία: "Έμαθα για το θάνατο του θείου μου τη στιγμή που οδηγούσα να πάω στην προπόνηση. Ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για μένα γιατί αυτός ο άνθρωπος με έκανε να αγαπήσω το μπάσκετ. Ήταν πρώην μπασκετμπολίστας και είχε εργαστεί για χρόνια στους Σίξερς. Ήταν ένας άνθρωπος που τον ήξερε σχεδόν όλη η Φιλαδέλφεια. Αυτός θα ήταν ο πρώτος όμως που θα μου ζητούσε να παίξω απέναντι στη Μακάμπι και δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα χωρίς τη βοήθεια μου.

Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και στη συνέχεια θα πάω στην πατρίδα για να τον αποχαιρετήσω. Θα τον έχω στο μυαλό μου την ώρα του αγώνα και θα παίξω γι’ αυτόν. Έχω αγωνιστεί στην έδρα της Μακάμπι και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κερδίζεις εκεί. Πιστεύω όμως ότι έχουμε την ικανότητα και ξέρουμε τον τρόπο για να το κάνουμε".

Μπουρούσης: "Όχι νεκρά διαστήματα"

Ο Γιάννης Μπουρούσης που πλέον είναι 100% έτοιμος, τόνισε: "Την περασμένη εβδομάδα πετύχαμε μια δύσκολη αλλά σπουδαία νίκη που μας κράτησε στο παιχνίδι. Τώρα πάμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη. Δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα νεκρά διαστήματα που εμφανίσαμε στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι και σε αυτή της Μαδρίτης με την Ρεάλ. Δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΣΕΦ με αυτό Γιαντ Ελιάου κι εμείς το σίγουρο είναι ότι είμαστε πολύ βελτιωμένοι".

Παπαμακάριος: "Το μυστικό είναι ο ρυθμός"

Τέλος, ο Μανώλης Παπαμακάριος σχολίασε: "Το μυστικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ο έλεγχος του ρυθμού, να μην αφήσουμε τη Μακάμπι να τρέξει και να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που μας λένε οι προπονητές μας. Ξέρουμε ότι μας περιμένει μια καυτή και φανατισμένη ατμόσφαιρα και δεν πρέπει να δίνουμε σημασία ούτε στην εξέδρα αλλά ούτε και στο ηλεκτρονικό ταμπλό".
















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ