STOIXIMAN BASKET LEAGUE

MVP της 5ης αγωνιστικής ο Σάκοτα

MVP της 5ης αγωνιστικής ο Σάκοτα
Σάκοτα

Ο Ντούσαν Σάκοτα ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 5ης αγωνιστικής μετά τη νίκη του Πανιωνίου επί του Άρη

Ο νεαρός φόργουορντ αγωνίστηκε 31 λεπτά και σημείωσε 22 πόντους (4/4 βολές, 0/1 δίποντο, 6/8 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 λάθη, 3 ασίστ, 0.836 Tendex) και συγκέντρωσε 139 ψήφους.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος με 99 ψήφους. Αναλυτικά η ψηφοφορία έχει ως εξής: 1. Ντούσαν Σάκοτα (Πανιώνιος) 139, 2. Γιώργος Διαμαντόπουλος (Κολοσσός) 99, 3. Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός) 55, 4. Μαμαντού Ν’Τζάι (Πανελλήνιος) 20, 5. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 12, 6. Κέιζελ Ουέσον (ΑΕΚ) 5, 7. Πρόδρομος Νικολαϊδης (Αιγάλεω) 8, 8. Βασίλης Ξανθόπουλος (Πανιώνιος) 5, 9. Κένεντι Ουίνστον (Παναθηναϊκός) 2, 10. Ιβο Γιοσίποβιτς (Κολοσσός) 1, 11. Αμαρά Σι (ΑΕΚ) 1, 12. Μανώλης Παπαμακάριος 1.

Σάκοτα: "Θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη..."


O Ντούσαν Σάκοτα με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ανέφερε: " Πιστεύω ότι η επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άμυνα. Αυτή ήταν που μας έδωσε ώθηση, αλλά και αυτοπεποίθηση για να φτάσουμε στη μεγάλη νίκη.

Είναι πολύ φυσιολογικό, όταν μεγαλώνει η πίστη σου μέσα στο παρκέ και η άμυνα σου προσφέρει αυτοπεποίθηση, τότε είναι ακόμα πιο εύκολο να μπει και το σουτ. Αυτό έγινε με εμένα, τον Νιούλεϊ, αλλά και τα άλλα παιδιά. Η μεγάλη επιτυχία βέβαια, ήταν το γεγονός ότι περιορίσαμε τον Αρη στους 71 πόντους μέσα στο Αλεξάνδρειο

".

Ακόμα, στάθηκε στην εμπιστοσύνη που του έδειξαν στον Πανιώνιο. "Ηταν ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για εμένα, διότι ολοκληρώνομαι ως παίκτης, αλλά έχω κι ένα επιπλέον κίνητρο προσωπικά. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να ανταποδίδω…

Κι εγώ θέλω να ανταποδώσω στον Πανιώνιο, τον πρόεδρο, τους προπονητές και ολόκληρη την ομάδα, το γεγονός ότι δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη σε ένα παίκτη που έχουν αποκτήσει ως δανεικό. Θέλω να το επιστρέψω πίσω αυτό και να προσφέρω τα πάντα για να τους ικανοποιήσω"

.

Για το Νέναντ Μάρκοβιτς ο Σάκοτα τόνισε: " Από την πλευρά μας, οι παίκτες δεν έχουμε αλλάξει κάτι. Πάντα προσπαθούσαμε για το καλύτερο σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Η μοναδική διαφορά που υπάρχει γενικώς είναι ότι πλέον έχουμε απλοποιήσει το παιχνίδι μας και από την πολύ θεωρία έχουμε περάσει στην δράση. Βγάζουμε ενέργεια. Ο Πανιώνιος με το ρόστερ που έχει πρέπει να παίζει απλό και γρήγορο μπάσκετ με μεγάλη διάθεση στην άμυνα".

Για όσους τον έκριναν αρνητικά ο φόργουορντ του Πανιωνίου σχολίασε: " Το ξέρω ότι πολλοί με έχουν κρίνει αρνητικά. Είτε λόγω ονόματος, είτε επειδή πίστευαν ότι δεν άξιζα να παίζω στον Παναθηναϊκό. Ολοι έχουν τη γνώμη τους κι εγώ τη δική μου.

Αν είσαι εγωιστής, όπως είμαι εγώ, θέλεις να χρησιμοποιείς όλη αυτή την κατάσταση σαν κίνητρο. Για να γίνεσαι ακόμα καλύτερος και να δίνεις απαντήσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι προσωπικά δεν έχω πειράξει κανένα και πάντα έχω στο μυαλό μου τη δουλειά, την καριέρα μου και πως θα γίνομαι διαρκώς ολοένα και καλύτερος παίκτης. Δεν πιστεύω να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αυτό"

.









TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ