MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Οι λόγοι που κάνουν τον Σαμπόνις διστακτικό για την παρουσία του στην Εθνική Λιθουανίας

MundoBasket 2023: Οι λόγοι που κάνουν τον Σαμπόνις διστακτικό για την παρουσία του στην Εθνική Λιθουανίας
FIBA

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Λιθουανίας, Μιντάουγκας Μπαλσιούνας, εξήγησε τους παράγοντες που κάνουν τον Ντομάντας Σαμπόνις διστακτικό αναφορικά με την συμμετοχή του στο MundoBasket 2023 με την εθνική ομάδα.

Η ώρα για το MundoBasket 2023 πλησιάζει και όλες οι χώρες που θα βρεθούν σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία έχουν ξεκινήσει ήδη τις προερασίες για το μεγάλο τουρνουά. Στη Λιθουανία γνωρίζουν ήδη πως οι Μάριους Γκριγκόνις, Ρόκας Γκιεντράιτις, Λούκας Λεκαβίτσιους και Εντγκάρας Ουλανόβας δεν θα δώσουν το παρών στο Παγκόσμιο, ωστόσο, βρίσκονται σε στάση αναμονής για την παρουσία ή μη του Ντομάντας Σαμπόνις.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Λιθουανίας, Μιντάουγκας Μπαλσιούνας, μίλησε στο BasketNews και εξήγησε τους λόγους που κάνουν τον σταρ των Σακραμέντο Κινγκς διστακτικό.

"Υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να διευθετηθούν, τόσο σε προσωπικό, όσο και μπασκετικό-επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρούμε τακτική επαφή μαζί, όπως και ο κόουτς Μακσβίτις. Προτεραιότητά μας είναι να μην τον πιέσουμε. Η επέμβαση (σσ. για κάταγμα στον αντίχειρα που αποκόμισε το Δεκέμβριο, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν), το συμβόλαιό του και σίγουρα η οικογένεια, είναι οι τρεις παράγοντες που παίζουν τον πιο κομβικό ρόλο. Να σημειωθεί πως η σύζυγός του είναι έγκυος και το παιδί αναμένεται να γεννηθεί κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν ξέρω ποιος παράγοντας είναι πιο σημαντικός. Θα ήθελε να υπογράψει νέο συμβόλαιο και να έρθει εξασφαλισμένος. Η πιθανότητα ανανέωσης εξαρτάται σημαντικά από την υγεία του. Αρχικά εξέτασε μεθόδους θεραπείας, ωστόσο, αν η επέμβαση κριθεί απαραίτητη, αυτή θα περιπλέξει τη δυνατότητα συμμετοχής του στην Εθνική Ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πανικοβληθούμε, καθώς διαθέτουμε ένα ρόστερ με αρκετούς ικανούς παίκτες. Θα περιμένουμε απλά την επόμενη χρονιά. Θέλω να τονίσω ότι παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και διατηρούμε στενή επαφή, χωρίς να προσθέτουμε ανεπιθύμητη πίεση. Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου θα ξέρουμε την πλήρη λίστα των παικτών".

Παράλληλα, ο κ. Μπαλσιούνας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Ίγκνας Μπραζντέικις: "Δεν έχει αμφιβολίες. Παρόλο που η δύσκολη ψυχολογική και σωματική κατάσταση τον οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις κάποια στιγμή, δεν σημαίνει πως δεν θα παίξει. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κόουτς Μακσβίτις έχουν στείλει θετικά μηνύματα. Χρειάζεται μόνο λίγη ξεκούραση και ηρεμία. Θέλει μόνο λίγο χρόνο για τον εαυτό του μετά από δύο αδιάκοπα χρόνια".

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ