MUNDOBASKET 2023

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Λιθουανία: Αμφίβολος ο Σαμπόνις, εκτός 4 παίκτες της EuroLeague

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Λιθουανία: Αμφίβολος ο Σαμπόνις, εκτός 4 παίκτες της EuroLeague
FIBA

Ο Κάζις Μακσβίτις επιβεβαίωσε πως τέσσερις παίκτες της EuroLeague δεν θα αγωνιστούν το καλοκαίρι με την Εθνική Λιθουανίας, ενώ τόνισε πως αβέβαιη παραμένει για την ώρα η συμμετοχή του Ντομάντας Σαμπόνις στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Για τις απουσίες τεσσάρων παικτών της EuroLeague, αλλά και την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από τη συμμετοχή του Ντομάντας Σαμπόνις στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Λιθουανίας, Κάζις Μακσβίτις, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση των φιλικών προετοιμασίας και γενικά την πορεία της ομάδας μέχρι τις Φιλιππίνες.

Ο τεχνικός της Ζάλγκιρις επιβεβαίωσε πως οι Μάριους Γκριγκόνις (Παναθηναϊκός), Λούκας Λεκαβίτσιους (Ζάλγκιρις), Εντγκάρας Ουλανόβας (Ζάλγκιρις) και Ρόκας Γκιεντράιτις (Μπασκόνια) δεν θα βρεθούν στις Φιλιππίνες.

"Αρκετοί παίκτες εξετάζουν τα δεδομένα για τη συμμετοχή τους και σεβόμαστε τις αποφάσεις τους. Δεν θέλουμε να τους πιέσουμε και θα περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να τελειώσει η σεζόν τους. Πρέπει να σκεφτούμε παραμέτρους όπως η φυσική κατάσταση και η ξεκούραση. Το ιταλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Ιουνίου.

Παρόλο που οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες, δεν νομίζω ότι θα επηρεάσουν την απόδοση της ομάδας μας. Μπορεί να έχουμε λιγότερο αναγνωρίσιμα ονόματα, αλλά θα έχουμε μία αποφασισμένη ομάδα, γεμάτη κίνητρο, αποτελούμενη από παίκτες που έχουν μεγάλη θέληση για να πετύχουν. Αυτή τη στιγμή, η συμμετοχή του Σαμπόνις παραμένει αβέβαιη", ανέφερε ενδεικτικά.

Θυμίζουμε ότι η Λιθουανία μαζί με το Μαυροβούνιο, το Μεξικό και την Αίγυπτο, βρίσκονται στον 4ο όμιλο, με τον οποίο θα διασταυρωθεί ο 3ος όμιλος, στον οποίο και συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ