MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Ο Στιβ Κερ επέλεξε την 12άδα της Team USA με βάση το μαρκάρισμα του Γιάννη και του Ντόντσιτς

MundoBasket 2023: Ο Στιβ Κερ επέλεξε την 12άδα της Team USA με βάση το μαρκάρισμα του Γιάννη και του Ντόντσιτς
FIBA

Η δωδεκάδα της Team USA για το MundoBasket 2023 καταρτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική στο μαρκάρισμα αστέρων όπως ο Λούκα Ντόντσιτς της Σλοβενίας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο της Ελλάδας, όπως παραδέχτηκε ο Στιβ Κερ.

Το MundoBasket 2023 πλησιάζει. Η δωδεκάδα της Team USA έχει ήδη ανακοινωθεί και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει την προετοιμασία της. Στο μεσοδιάστημα ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Στιβ Κερ, μίλησε για τις επιλογές των παικτών που έκανε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, παραδεχόμενος πως μεταξύ άλλων σκέφτηκε το μαρκάρισμα τόσο του Λούκα Ντόντσιτς, όσο και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο η Αμερική θα βρει απέναντί της στη φάση των ομίλων -αν εκείνος δώσει κανονικά το παρών στο τουρνουά- αφού έχει κληρωθεί μαζί με την Ελλάδα.

"Έχουμε μία καλή αίσθηση του τι χρειάζεται για να κερδίσεις στο μπάσκετ της FIBA. Μιλάμε για ένα διεθνές παιχνίδι στο οποίο υπάρχουν χωρίς αμφιβολία οι τρεις από τους πέντε καλύτερους παίκτες του NBA (σσ. Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς, Λούκα Ντόντσιτς), μαζί με τη διάρκεια και όλα τα άλλα πλεονεκτήματα που έχουν οι εθνικές ομάδας. Είναι δύσκολο ο ανταγωνισμός και σκοπεύω να πάρω όλη την εμπειρία προπονητών όπως ο Γκρεγκ Πόποβιτς και ο Μάικ Σιζέφσκι. Είναι σπουδαίο να έχεις πόρους και ανθρώπους που μπορούν να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες από τουρνουά της FIBA.

Όταν κάποιος έρχεται στην Εθνική Ομάδα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από το στρες, τα συμβόλαια, τα trades, τη free agency. Είναι μια πραγματική δέσμευση για κάποιον να αφιερώσει 6 εβδομάδες για να αγωνιστεί στην Team USA. Τα παιδιά είναι φτιαγμένα για αυτό και είναι ενθουσιασμένα με την ευκαιρία.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον θα αναλάβει πολύ σημαντικό ρόλο, δεδομένης της επιτυχίας που είχε σε προηγούμενα τουρνουά σε επίπεδο FIBA. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο Μάικαλ Μπρίτζες θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην άμυνά μας. Ως προπονητής το σκέφτεσαι ως εξής: 'Ποιος θα μαρκάρει τον Λούκα Ντόντσιτς; Ποιος θα μαρκάρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;' Ένας από τους λόγους που καταρτίσαμε τη λίστα των παικτών με αυτόν τον τρόπο, είναι για να αυξήσουμε τις επιλογές μας σε τέτοια θέματα.

Ο Μπράντον Ίνγκραμ και ο Άντονι Έντουαρντς είναι δυναμικοί σκόρερ και σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Στη FIBA δεν υπάρχουν τα τρία δευτερόλεπτα στην άμυνα, οπότε η παρουσία ενός σουτέρ και ενός rim protector όπως ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ ήταν σχεδόν επιβεβλημένη αν θέλεις να πάρεις το χρυσό. Θα τον εμπιστευτούμε για τη δύναμή του στην άμυνα, για την ικανότητά του να βοηθάει στην αδύνατη πλευρά και για την ικανότητά να καλύπτει λάθη και κοψίματα. Στην επίθεση έχει δείξει στο Μέμφις ότι είναι καλός στο pick n pop, μπορεί να βγει έξω και να εκτελέσει τρίποντα.

Με τον Ριβς είδαμε ήδη πως έπαιξε κόντρα στους Γουόριορς στα ημιτελικά της Δύσης. Έκανε εύκολη την επιλογή του. Ο Όστιν είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο NBA και αυτό που αναζητάς στη FIBA είναι η ευελιξία. Θέλεις μέγεθος πίσω, ικανότητα να μαρκάρει πολλές θέσεις, παίκτες που μπορούν να σουτάρουν, αλλά και να βάλουν την μπάλα στο παρκέ. Ο Όστιν είναι ένας παίκτης που επηρεάζει το παιχνίδι με πολλούς τρόπους. Το να παίζεις για την Εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών ή το να είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες των Λέικερς, δεν είναι κάτι που συμβαίνει κατά τύχη", είπε ο πολύπειρος τεχνικός.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ