MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Χωρίς Γιουλ κόντρα σε Σλοβενία και ΗΠΑ η Ισπανία, ανησυχία ενόψει Παγκοσμίου

Ο Σέρχιο Γιουλ με την εθνική Ισπανίας
Ο Σέρχιο Γιουλ με την εθνική Ισπανίας FIBA

Ο Σέρχιο Γιουλ δεν θα αγωνιστεί στα δύο φιλικά της Ισπανίας με Σλοβενία και Team USA στη Μάλαγα. Ανησυχία λίγο πριν από το MundoBasket 2023 στις τάξεις των Ισπανών, λίγες ημέρες μετά την απόσυρση του Ρίκι Ρούμπιο.

Δύο πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ενόψει του MundoBasket 2023 θα δώσει η Εθνική Ισπανίας στην Μάρτιν Καρπένα Αρένα της Μάλαγα. Η αρχή θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής (11/8, 22:30)΄όταν οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο θα αντιμετωπίσουν τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ δύο βράδια αργότερα, την Κυριακή (13/08, 22:30) η πρωταθλήτρια του EuroBasket 2022 θα βρει απέναντι της την Team USA.

Ωστόσο, από αμφότερες τις αναμετρήσεις θα απουσιάσει ο Σέρχιο Γιουλ, αφού όπως είπε ο πολύπειρος και επιτυχημένος Ιταλός τεχνικός: "Είναι επιβαρυμένος και χρειάζεται ξεκούραση". Βέβαια, το ρεπορτάζ του Basket News αναφέρει πως ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, το οποίο δεν του έχει επιτρέψει να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες.

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία, καθώς και πέρσι ο Γιουλ είχε μείνει εκτός των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, λόγω τραυματισμού, ενώ φέτος τα περιθώρια είναι ακόμα πιο στενά για την Ισπανία, που δεν έχει στη διάθεσή της ούτε τον νατουραλιζέ Λορέντζο Μπράουν, ούτε τον Ρίκι Ρούμπιο, που αποφάσισε να απομακρυνθεί από το μπάσκετ για να κοιτάξει την ψυχική του υγεία. Πέραν του Γιουλ, δηλαδή, η Ισπανία θα πορευτεί με τον 19χρονο Χουάν Νούνιεζ της Ουλμ στη θέση του πόιντ γκαρντ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ