EUROLEAGUE

“Μπορούν να πάνε Final 4”

“Μπορούν να πάνε Final 4”

Ο Ηλίας Καντζούρης μέσω του Euroleague Greece μιλάει για την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ακτινογραφεί την Λοκομοτίβ Κουμπάν και προβλέπει άμεσα “πράσινο” φορμάρισμα

Η παρουσία του σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια τον έχουν καταξιώσει ως έναν από τους καλύτερους συνεργάτες προπονητές. Ο Ηλίας Καντζούρης μετά την εμπειρία της Euroleague την οποία πήρε όντας στο πλευρό του Ηλία Ζούρου στην Ζαλγκίρις έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και από τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός τον εμπιστεύθηκε αρχικά στην Εθνική Ελλάδος και εν συνεχεία στην Ούνιξ Καζάν.

Ο 40χρονος κόουτς μίλησε στο Euroleague Greece για όσα του έκαναν εντύπωση στην φετινή regular season της διοργάνωσης, ενώ ανέλυσε και την Λοκομοτίβ Κουμπάν, την οποία θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην μέχρι τώρα πορεία των ελληνικών ομάδων και έδειξε αισιόδοξος πως αμφότεροι οι εκπρόσωποι της χώρας μπορούν να φτάσουν μέχρι το Final 4, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως ο Παναθηναϊκός του ΤΟΡ 16 θα δείξει ένα πολύ πιο βελτιωμένο πρόσωπο.

“Μπορούν να πάνε Final 4”

Η πρώτη φάση της Euroleague οδεύει προς την ολοκλήρωση της. Πώς βλέπετε μέχρι τώρα την διοργάνωση;

Είναι μία περίεργη όπως εξελίχθηκε διοργάνωση γιατί έχουμε δει μεγάλες εκπλήξεις με πιο χαρακτηριστική τη νίκη της Ναντέρ μέσα στην Ισπανία επί της Μπαρτσελόνα. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια κι αν κάποιος δεν είναι όσο σοβαρός πρέπει ή υποτιμήσει τον αντίπαλο τότε θα έχει πρόβλημα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες με σταθερότητα όπως είναι ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ, η Φενέρμπαχτσε και η Λοκομοτίβ, όμως στο ΤΟΡ 16 αυτά δεν θα μετρήσουν. Ό,τι έχει γίνει στην regular season με την ολοκλήρωση της θα είναι ως μη γενόμενο. Καλό θα είναι οι ομάδες να ξεχάσουν όσο θα δυνατόν πιο γρήγορα τα ρεκόρ που έχουν κάνει και να μην επαναπαυτούν γιατί τότε θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτό μπορεί να μην εξυπηρετεί ομάδες που είχαν καλή πορεία, όμως ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός που δεν παρουσιάστηκαν στην καλύτερη κατάσταση στην πρώτη φάση τώρα που έρχονται τα πιο κρίσιμα είμαι σίγουρος ότι θα είναι έτοιμοι, καθώς έχουν τεράστια εμπειρία σε αυτό το επίπεδο”.

Ποιες ήταν οι ευχάριστες και ποιες οι δυσάρεστες εκπλήξεις για εσάς;

Φέτος είδαμε πολλές καινούριες ομάδες που δεν κατατάσσονται στις παραδοσιακές δυνάμεις. Ομάδες όπως οι Ναντέρ, Ζιελόνα Γκόρα και Μπάγερν Μονάχου αποτελούν ευχάριστη έκπληξη, καθώς παρουσίασαν ανταγωνιστικά σύνολο που είχαν κάτι να δώσουν στην διοργάνωση. Η Ναντέρ κέρδισε μέσα στην Μπαρτσελόνα, η Ζιελόνα Γκόρα αν δεν είχε χάσει τρία παιχνίδια στο καλάθι θα ήταν στο ΤΟΡ 16 και η Λοκομοτίβ Κουμπάν με τα αποτελέσματα που έχει μέχρι τώρα αποτελούν αναμφίβολα ευχάριστες εκπλήξεις. Από εκεί και πέρα εξαιρετική είναι και η παρουσία της Φενέρμπαχτσε. Η έλευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προϊδέαζε ότι θα ανέβει επίπεδο, όμως η σύγκριση σε σχέση με πέρσι δείχνει ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στην απόδοση και στην εικόνα της ομάδας.

Όσον αφορά τις δυσάρεστες εκπλήξεις δεν νομίζω ότι είδα κάποια ομάδα που να αξίζει αυτόν τον τίτλο. Σίγουρα υπήρξαν κάποιες ομάδες που είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, όμως είμαι σίγουρος ότι στο ΤΟΡ 16 όλες θα παρουσιαστούν με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο”.

Την πορεία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πως την βλέπετε μέχρι τώρα;

Στον Ολυμπιακό τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια, όμως όπως είναι το σύστημα πρέπει να ξεχάσει γρήγορα όσα έχει πετύχει μέχρι εδώ και να προσαρμοστεί γρήγορα στον δεύτερο γύρο, καθώς θα βρίσκεται σε έναν όμιλο, ο οποίος θα είναι εξαιρετικά ισχυρός. Σαν ρόστερ έχει πολλές λύσεις, ενώ μεγάλη δύναμη αποτελεί το γεγονός ότι διαθέτει έμπειρους παίκτες και νέους με μεγάλο κίνητρο, ενθουσιασμό και διάθεση.

Στον Παναθηναϊκό υπήρχαν κάποια προβλήματα σταθερότητα στην απόδοση, όμως είχε πολλούς τραυματισμούς που πήγαν πίσω την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι έχει την ποιότητα, το βάθος και την εμπειρία στο ΤΟΡ 16 να παρουσιαστεί καλύτερος και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Το σίγουρο είναι ότι ευχόμαστε ως Έλληνες και οι δύο να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη αγωνιστική παίζει με την Λοκομοτίβ Κουμπάν με την οποία έχετε παίξει αντίπαλοι στην VTB. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;

Αρχικά η Κουμπάν προέρχεται από αρνητική έκπληξη, καθώς έχασε από την Ντόνετσκ για την VTB. Τον τελευταίο καιρό παίζει χωρίς τον Μπράουν έναν παίκτη δηλαδή που είναι κλειδί για την λειτουργία της. Γενικά της αρέσει πολύ να ψάχνει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο κι από εκεί βρίσκει ρυθμό. Παίρνει πολλούς πόντους είτε από πρωτεύοντα είτε από δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Από εκεί και πέρα έχει πολλούς παίκτες που παίζουν καλά χωρίς την μπάλα και είναι αξιοσημείωτο στοιχείο αυτό. Οι Καλνιέτις, Μπίκοφ και Μάρκους Ουίλιαμς στο pick'n'roll είτε σε καταστάσεις εκτέλεσης είτε δημιουργίας αποτελούν κινητήριο μοχλό”.

Τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Λοκομοτίβ;

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα προπονητικό τιμ άξιο κι έμπειρο οπότε είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσει καλά το παιχνίδι και θα ξέρει ακριβώς τη πρέπει να κάνει μέσα στο παρκέ. Σίγουρα αν αποφύγει να δεχτεί εύκολα καλάθια, αν κόψει τα επιθετικά ριμπάουντ της Κουμπάν κι αν παίξει καλή άμυνα στο pick'n'roll θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή του”.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μέχρι που μπορούν να φτάσουν φέτος;

Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μπορούν να φτάσουν μέχρι το Final 4. Αμφότερες οι ομάδες είναι έμπειρες και ξέρουν πως να διαχειριστούν σωστά τις νίκες και τις ήττες. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στο ΤΟΡ 16, ενώ ο Ολυμπιακός μπαίνοντας με κεκτημένη ταχύτητα θα συνεχίσει να παίζει καλά. Ελπίζω και εύχομαι να τους δούμε και τους δύο στο Final 4”.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ