ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ

Μπόρισα Σίμανιτς: Ένας Βόσνιος θέλει να προσφέρει το νεφρό του στον άτυχο Σέρβο μπασκετμπολίστα

Μπόρισα Σίμανιτς: Ένας Βόσνιος θέλει να προσφέρει το νεφρό του στον άτυχο Σέρβο μπασκετμπολίστα
FIBA.BASKETBALL

Την πρόθεσή του να δώσει το νεφρό του στον Μπόρισα Σίμανιτς εξέφρασε ένας Βόσνιος πολίτης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Σερβίας, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν ο παίκτης θα προχωρήσει σε μεταμόσχευση ή αν ο άνθρωπος που προθυμοποιήθηκε είναι συμβατός δότης.

Ο ιδιαίτερα άτυχος Μπόρισα Σίμανιτς, που έχασε το νεφρό του έπειτα από μία αγκωνία που δέχτηκε στον αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν στο MundoBasket 2023 και χρειάστηκε να εγχειριστεί δύο φορές στις Φιλιππίνες, κάνει ήδη τα πρώτα βήματα ανάκαμψης.

Μετά τις πρώτες δύσκολες μέρες στο νοσοκομείο, ο 25χρονος φόργουορντ στάθηκε στα πόδια του και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της Σερβίας. Όπως δήλωσε μάλιστα ο ίδιος σε ραδιοφωνική εκπομπή, υπάρχει πιθανότητα να μπορέσει να επιστρέψει στα παρκέ και να συνεχίσει την καριέρα του. Βέβαια, πρώτα θα πρέπει να μείνει άπραγος για τρεις μήνες, προκειμένου να μην ρισκάρει κάποια επιπλοκή.

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Σέρβος διεθνής θα κάνει μεταμόσχευση νεφρού, πάντως, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, υπάρχει ήδη κάποιος προθυμοποιήθκε να βοηθήσει.

"Ο Αζρούντιν Ρέντζοβ, ένας Βόσνιος από τη Ζένιτσα προσέφερε ένα νεφρό στον Σίμανιτς", ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Βούτσις, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για κάποιον συμβατό δότη ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με την υπόθεση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ