MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023, Σερβία: Ο Μπόρισα Σίμανιτς πήρε εξιτήριο και επέστρεψε μαζί με τους συμπαίκτες του

MundoBasket 2023, Σερβία: Ο Μπόρισα Σίμανιτς πήρε εξιτήριο και επέστρεψε μαζί με τους συμπαίκτες του
@KSSRBIJE OFFICIAL TWITTER ACCOUNT

Ο Μπόρισα Σίμανιτς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε μαζί με τους υπόλοιπους Σέρβους διεθνείς στα πάτρια εδάφη. Δίπλα στον Σβέτισλαβ Πέσιτς κάθισε στο αεροπλάνο ο 25χρονος φόργουορντ.

Η Σερβία έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, αφού η Γερμανία ήταν εκείνη που επικράτησε στον τελικό του MundoBasket 2023 και κατέκτησε το τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Ωστόσο, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη με τα ασημένια μετάλλια στο στήθος, είχε έναν ακόμα λόγο να χαμογελάει. Κι αυτός ήταν η έξοδος του Μπόρισα Σίμανιτς από το νοσοκομείο και η παρουσία του στο ταξίδι προς τη Σερβία.

Ο άτυχος Σίμανιτς, χρειάστηκε να εγχειριστεί δύο φορές και τελικά δεν κατάφερε να σώσει το νεφρό του, έπειτα από μία αγκωνιά που δέχτηκε στην αναμέτρηση με το Νότιο Σουδάν. Μέρα με την ημέρα η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε βελτίωση και με τα μηνύματα που έστελνε στους συμπαίκτες του, τους έδινε μία έξτρα δύναμη, ώστα να αγωνιστούν και για εκείνον.

Στο ταξίδι της επιστροφής, ο Σίμανιτς, που φορούσε επιδέσμους στα πόδια και βρισκόταν υπό την επίβλεψη του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, κάθισε δίπλα στον προπονητή του, τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλε η ομάδα με το πλήρωμα της πτήσης.

Να σημειώσουμε δε πως εκατοντάδες Σέρβοι οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου και επεφύλαξαν πανηγυρική υποδοχή στους δευτεραθλητές κόσμου.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ