NBA

Το ΝΒΑ ερευνά την αποτυχημένη ανταλλαγή του Μπογκντάνοβιτς στους Μπακς

Ο Μπογκντάνοβιτς σε αγώνα των Κινγκς με τους Νικς την σεζόν 2019/20
Ο Μπογκντάνοβιτς σε αγώνα των Κινγκς με τους Νικς AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα το ΝΒΑ θα ερευνήσει την αποτυχημένη ανταλλαγή του Μπογκντάνοβιτς από τους Κινγκς στους Μπακς προκειμένου να ελέγξει αν οι δύο ομάδες παραβίασαν τους κανόνες.

Στο ΝΒΑ θέλουν να είναι σίγουροι ότι οι Μπακς και οι Κινγκς δεν έκαναν κάτι παράνομο όταν έγινε γνωστό ότι συμφώνησαν στην ανταλλαγή μέσω sign and trade του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, η οποία τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω άρνησης του Σέρβου.

Με την free agency - η μέρα δηλαδή που οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν με free agents - να ξεκινάει σήμερα (20/11), Παρασκευή, και την ανταλλαγή να έχει γίνει γνωστή από την περασμένη Τρίτη (17/11) η λίγκα θέλει να ανακαλύψει να ανακαλύψει αν οι δύο ομάδες παραβίασαν τον σχετικό κανονισμό.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε θα υπάρξουν συνέπειες και για τους δύο.

Για την ιστορία, ο λόγος που έχει γίνει τόσο μεγάλο ζήτημα πλέον στην λίγκα είναι επειδή ο Μπογκντάνοβιτς είναι restricted free agent. Αν ο Σέρβος δεσμευόταν με συμβόλαιο από τους Κινγκς τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα που έγινε γνωστή η συμφωνία.

Από την στιγμή ωστόσο που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει υπάρξει διαπραγμάτευση του Μπογκντάνοβιτς με τους Μπακς για να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή - κάτι που βάσει κανονισμών δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα από σήμερα - το ΝΒΑ οφείλει να ερευνήσει την υπόθεση.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ