EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Εμπειρία, διάθεση, όνειρα"

Μπερτομέου: "Εμπειρία, διάθεση, όνειρα"
INTIME SPORTS

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν το τζάμπολ του εναρκτήριου ματς της Ευρωλίγκα και τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή σε αυτά τα δέκα χρόνια απέκτησε εμπειρία, ενώ έχει μεγαλύτερη διάθεση

Παράλληλα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωλίγκα έκανε ένα μίνι απολογισμό, αλλά μίλησε και για την απεργία την οποία κάνουν οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές.

"Είναι μεγάλη τιμή που πριν από δέκα χρόνια δύο ιστορικά σωματεία όπως ο ολυμπιακός και η Ρεάλ μας έδωσαν την ευκαιρία να μπούμε σε νέα εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είμαστε περήφανοι που δύο θρύλοι όπως οι Τόμιτς και Ερέρος μας συνοδεύουν και στο αποψινό παιχνίδι.

Μετά από δέκα χρόνια επιστρέφουμε με μεγαλύτερη εμπειρία, διάθεση και μεγαλύτερα όνειρα. Σε αυτά τα δέκα χρόνια έχουμε κάνει πολλά πράγματα, όχι πάντα καλά, αλλά ευχόμαστε να κάνουμε περισσότερα. Εμείς μπορούμε να βάλουμε νέα πρότζεκτ στο τραπέζι, αλλά οι ομάδες είναι αυτές που πετυχαίνουν τις συμφωνίες. Μπαίνουμε σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, αλλά έχουμε βάλει τις βάσεις",
τόνισε ο Τζόρντι Μπερτομέου και συνέχισε:

"Είναι καλό που έχουμε τηλεοπτική κάλυψη σε 196 χώρες στον πλανήτη. Η Ευρωλίγκα θα αναπτυχθεί κατά 22% φέτος σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Στο φάιναλ φορ στο Παρίσι φτάσαμε το οικονομικό αποτέλεσμα 2% πάνω για όσα είχαν προβλεφθεί για το φετινό φάιναλ φορ.

Η Ευρωλίγκα θα συνεχίσει να εργάζεται για να αυξήσει την παρουσία της εκτός Ευρώπης. Για μία ακόμη χρονιά η συνεργασία με το ΝΒΑ ήταν πολύ θετική και φαίνεται από τα αποτελέσματα. Η Ευρωλίγκα θα προσπαθήσει να δώσει πρόσβαση σε περισσότερες χώρες.

Αυτό φαίνεται κι από την παρουσία βελγικής ομάδας στους ομίλους. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το άθλημά μας παγκόσμιο μέσα από την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και μέσα από το παιχνίδι της εβδομάδας.

Όλα τα εισοδήματα από την Ευρωλίγκα διανέμονται στις ομάδες σύμφωνα με τον προϋπολογισμό τους. Οσα περισσότερα χρήματα υπάρχουν τόσα περισσότερα θα πάρουν οι ομάδες".

Αναφερόμενος στην απεργία του ΠΣΑΚ σχολίασε: "Έχουμε πολύ σεβασμό στα εσωτερικά θέματα κάθε χώρας. Η γνώμη μου είναι γενική. Πιστεύω ότι μία απεργία δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν βοηθάει καθόλου. Επίσης τα προβλήματα που παρουσιάζουν η έχουν οι παίκτες από όσο καταλαβαίνω δεν είναι στο χέρι των ομάδων να το λύσουν, αλλά στο χέρι της κυβέρνησης".

Σχετικά με το παιχνίδι της εβδομάδας, ο Μπερτομέου εξήγησε ότι: "Θα είναι ένας αγώνας που θα παίζεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα. Θα γίνεται μία παραγωγή στα αγγλικά που θα διανέμεται σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά διάφορα καινούργια στατιστικά και βίντεο που κάνουν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον". Το παιχνίδι της εβδομάδας θα έχει ειδική τηλεοπτική κάλυψη και με αυτό το παιχνίδι θα δώσουμε περισσότερη προβολή στις ομάδες και στους χορηγούς".

Τέλος, δεν έκρυψε την επιθυμία του η Ευρωλίγκα να γίνει σαν τσάμπιονς λιγκ: " Θα ήταν το όνειρό μας να γίνουμε έτσι. Είναι προφανές πως μας λείπει πολύ για να φτάσουμε σε αυτό".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ