ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπατίστ: "Ευτυχισμένος εδώ..."

Μπατίστ: "Ευτυχισμένος εδώ..."
INTIME SPORTS

Ο Μάικ Μπατίστ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα στην οποία τονίζει ότι στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό βρήκε ένα σπίτι.

Απαντήσεις έδωσε ο Μάικ Μπατίστ καθώς δύο μόλις μέρες πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια, η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα φιλοξενεί συνέντευξη του.

Αναλυτικά, όλα όσα είπε ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού:

Για την πολυετή παρουσία του στον Παναθηναϊκό:
"Παίζω για τους συμπαίκτες μου, για τον κόουτς και για τους οπαδούς… Όλα λειτούργησαν τέλεια. Νιώθω ευτυχισμένος εδώ. Ο Παναθηναϊκός έχει σπουδαία ιστορία, σπουδαία παράδοση…

Τον πρώτο χρόνο ήμουν τυφλός όσον αφορά ορισμένα πράγματα… Χρόνο με τον χρόνο, όμως, μάθαμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Και όλα έγιναν πιο εύκολα. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις πάντα και να παίζεις για την ίδια ομάδα, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη, ο κόουτς κάθε χρόνο μου δίνει όλο και περισσότερες ευθύνες και εγώ είμαι πάντα έτοιμος για αυτή την δουλειά.

Για την επιστροφή της Σαρλερουά στην Ευρωλίγκα, η οποία αποτέλεσε τον πρώτο του ευρωπαϊκό σταθμό: "Είμαι χαρούμενος για την Σαρλερουά. Δεν είναι τόσο μεγάλη ομάδα όπως άλλες. Ηταν η ομάδα που με βοήθησε να έρθω σε επαφή με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα".


Για το ότι αν και Αμερικανός πραγματικά απολαμβάνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ: "Όλοι όσοι παίζουν μπάσκετ το αγαπούν… Είμαι ερωτευμένος με το μπάσκετ από τότε που ήμουν πέντε ετών…. Μεγάλωσα στο Λ.Α. τότε που έδιναν ρεσιτάλ οι Λέικερς. Από τότε πήγα στο κολέγιο σε επαγγελματικές ομάδες και ωρίμασα μπασκετικά. Και τελικά βρήκα ένα σπίτι εδώ στον Παναθηναϊκό. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Βλέπεις ΤΣΣΚΑ νίκησε το Κλίβελαντ πριν λίγες μέρες, η Μπαρτσελόνα τους Λέικερς… Αυτά τα παιχνίδια είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικά και αυτό δείχνει την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κάθε μέρα γίνεται καλύτερο. Ποιος ξέρει ίσως μια μέρα να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και οι δύο διοργανώσεις να «ενωθούν». Δυστυχώς όμως εγώ δεν θα παίζω τότε, αλλά θα είναι ωραίο για όλους μας να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα"
.

Για την δυσκολία μία ομάδα να κατακτήσει δεύτερη σερί χρονιά μια ομάδα την Ευρωλίγκα:
"Είναι δύσκολο να κάνεις το repeat. Ακόμη και ομάδες όπως οι ΤΣΣΚΑ που δίνει συνέχεια το παρών στο στο φάιναλ φορ δεν τα έχει καταφέρει. Στον Παναθηναϊκό τα έχουμε κάνει όλα αλλά όχι να πάμε έξι φορές σερί σε φάιναλ φορ. Είναι πάντα σκληρό. Και για αυτό η Ευρωλίγκα είναι από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο, γιατί δεν υπάρχει εγγύηση για το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Επίσης, είναι δύσκολο όταν έχεις κατακτήσει τον τίτλο ακόμη και να φτάσεις στο φάιναλ φορ.

Αν το δεις τώρα η Μπαρτσελόνα έχει αβαντάζ γιατί η τελική φάση θα γίνει στην Βαρκελώνη. Αλλά και εμείς είμαστε ανταγωνιστικοί και αποφασισμένοι. Θέλουμε να κατακτούμε όλους τους τίτλους. Θα είναι δύσκολος ο δρόμος για το φάιναλ φορ γιατί όλα τα γκρουπ είναι δυνατά, οι ομάδες είναι καλές… Όμως έχουμε ξαναβρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις και ελπίζουμε φέτος να μείνουμε συγκεντρωμένοι, υγιείς και να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο στην Βαρκελώνη".


Για το ματς με την Βαλένθια:
" Δύο χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά… Αγωνιώ. Κάθομαι σπίτι και περιμένω να έρθει η ώρα να ξαναπαίξω στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Βαλένθια. Παίζουμε στην έδρα τους και είναι πάντα δύσκολο όταν παίζεις μακριά από το σπίτι σου. Εχουμε όμως έναν από τους κορυφαίους προπονητές και είμαι σίγουρος ότι θα μας προετοιμάσει κατάλληλα".

Για τους νέους παίκτες:
"Όλα έχουν πάει πολύ καλά. Αυτό που δίνουμε πάντα μεγάλη σημασία στον Παναθηναϊκό είναι στον χαρακτήρα των παικτών. Είναι σπουδαίες προσωπικότητες και ήταν εύκολο να παίξουμε μαζί από την πρώτη μέρα που ήρθαν. Δουλεύουν σκληρά.

Όλα τα παιδιά θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους. Έφυγαν τρις πολύ σημαντικοί παίκτες. Χάσαμε τον Γιασικεβίτσιους, ο Πέκοβιτς πήγε στο ΝΒΑ και τον Σπανούλη που πήγε στον Ολυμπιακό. Για εμένα οι παίκτες όπως ο τέπιτς και ο Καλάθης εχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν περισσότερες ευθύνες πάνω τους και να οδηγήσουν την ομάδα στην σωστή κατεύθυνση"
.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Ο Ομπράντοβιτς είναι ο προπονητής του παίκτη. Και τι εννοώ… Κάποιοι τεχνικοί σε κάνουν καλύτερο μπασκετμπολίστα, όμως, ο Ομπράντοβιτς σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο εκτός παρκέ. Οι συζητήσεις που έχουμε, είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο και όλο αυτό κάνει το μπάσκετ πιο εύκολο. Παίκτης και προπονητής είναι φίλοι.

Και όταν υπάρχει τέτοια σχέση, ο ένας είναι έτοιμος να πεθάνει για τον άλλον. Ξέρω ότι εγώ θα δίνω το 150% κάθε βράδυ για τον Ομπράντοβιτς. Με βοηθάει να γίνω καλύτερος παίκτης και δεν το κάνει μόνο με εμένα, αλλά με όλους τους παίκτες"
.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ