ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Πετάει" για Βαλένθια

"Πετάει" για Βαλένθια

O Παναθηναϊκός ολοκληρώνει το απόγευμα την προετοιμασία του στην Ελλάδα για τον αγώνα με την Βαλένθια και ετοιμάζεται για το ματς της πρεμιέρας με τους Ισπανούς

Χωρίς προβλήματα τραυματισμών και με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να συνεχίζει με διπλές προπονήσεις την προετοιμασία της ομάδας του, ο Παναθηναϊκός "πετάει" αύριο το πρωί για Ισπανία.

Οι πράσινοι ολοκληρώνουν το απόγευμα την προετοιμασία τους με μία ακόμα προπόνηση και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύουν οι παίκτες του.

Κόντρα στην Βαλένθια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον Παναθηναϊκό, που δίνει το πρώτο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα για φέτος σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του ομίλου του.

Για τον αγώνα με την Βαλένθια μίλησε και ο Δημήτρης Ιτούδης, που τόνισε ότι

«Είναι η πρώτη αγωνιστική στη διοργάνωση και το μόλις δεύτερο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για εμάς. ‘Εχουμε κάνει πολύ καλές προπονήσεις μέχρι σήμερα, είμαστε όλοι υγιείς. Παίζουμε με μία ομάδα, η οποία μετά από πολύ καιρό παίζει στην Ευρωλίγκα. Έχει νεανικό ενθουσιασμό, αλλά και εμπειρία με παίκτες όπως ο Κουκ που φτιάχνει το παιχνίδι, ο Γιαβτόκας, ο Σαβάνοβιτς, ο Ντε Κολό, ο Μαρτίνεθ.

Είναι πολύ αθλητική ομάδα, τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι ομάδα που είναι καλή και στο αμυντικό και στο επιθετικό ριμπάουντ, οπότε θα πρέπει να ελέγξουμε την εναέρια κυκλοφορία να μην δώσουμε επιπλέον επιθέσεις. Θεωρώ ότι θα είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερες κατοχές από αυτούς και αυτό έγκειται στο να μην κάνουμε λάθη και να μην δώσουμε επιθετικό ριμπάουντ.

Να ελέγξουμε το δικό μας αμυντικό ριμπάουντ.Από εκεί και πέρα στο σετ παιχνίδι είναι σημαντικό να περιορίσουμε τη δημιουργία του Κουκ, γιατί είναι με διαφορά ο πρώτος στις ασίστ. Έχει και αυτός πρωτεύον στόχο στο μυαλό του να φτιάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Έχει σχεδόν 7 ασίστ μέσο όρο, που είναι πολύ ψηλός αριθμός. Έχει καλή συνεργασία με τους ψηλούς του όταν τρέχει πικ εντ ρολ στο κεφάλι, οι οποίοι τελειώνουν φάσεις μετά από δικές του δημιουργίες.

Στο σκοράρισμα είναι πολύ σημαντικοί τέσσερις παίκτες. Είναι ο Ράφα Μαρτίνεθ, ο οποίος έχει 80% στο ισπανικό πρωτάθλημα στα σουτ τριών πόντων, είναι ο Σαβάνοβιτς που προέρχεται από ένα πολύ καλό παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική Σερβίας και παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο τέσσερα, είναι ο Ντε Κολό ο οποίος έχει σκορ όταν έχει την μπάλα στα χέρια και ο Λίχτσουκ που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας που παίζει είτε στο πέντε, είτε στο τέσσερα. Μαζί με τον Γιαβτόκας πολλές φορές παίζει και στο τέσσερα. Αυτοί οι τέσσερις «τραβάνε» το σκορ της ομάδας, με διαφορετικές καταστάσεις και ικανότητες ο καθένας.

Δηλαδή ο Ράφα Μαρτίνεθ είναι “killer” όταν βγαίνει από τα σκριν, ο Ντε Κολό έχει παιχνίδι isolation, ο Λιχτσούκ μπορεί να παίξει καλά και κοντά και μακριά από το καλάθι και ο Σαβάνοβιτς και μακριά και κοντά στο καλάθι με την εμπειρία και την εκτελεστική ικανότητα που έχει. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά. Η προσθήκη του Πιετρούς θα τους δώσει και δύναμη και εμπειρία και ταχύτητα γιατί είναι ένας αθλητικός ψηλός. Μπορεί να παίξει και στο τέσσερα και στο πέντε. Είναι ικανός παίκτης, με εμπειρία, καλός αμυντικός.

Στην άμυνα γενικότερα παίζει επιθετικά πολύ αθλητική κι εκεί. Θα πρέπει να ματσάρουμε αυτή την ενέργεια ουσιαστικά . Είναι παιχνίδι δύσκολο, όχι εύκολο, είναι έδρα που ασκεί πίεση, το κοινό συνέχεια πιέζει από την αρχή ως το τέλος και το γήπεδο γεμίζει».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ