ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Μπασκόνια: Κοντά σε συμφωνία με τον Γιοάν Πενιαρόγια για τη θέση του head coach

Ο Χουάν Πεναρόγια, πρώην προπονητής της Μπούργος και νυν της Βαλένθια
Ο Χουάν Πεναρόγια, πρώην προπονητής της Μπούργος και νυν της Βαλένθια EUROKINISSI

Από την Μπούργος στη Βαλένθια κι από εκεί στην Μπασκόνια, ο Γιοάν Πενιαρόγια βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον σύλλογο της Βιτόρια για διετή συνεργασία.

Η Μπασκόνια κλείνει σε μερικές εβδομάδες μια δύσκολη -από άποψη αποτελεσμάτων- σεζόν, κατά την οποία άλλαξε προπονητή στου δρόμου τα μισά (Νέβεν Σπάχια αντί Ντούσκο Ιβάνοβιτς). Ο Χοσέαν Κερεχέτα έχει πάρει την απόφαση να υπάρξει νέα αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, με σκοπό να δώσει τα κλειδιά στον Γιοάν Πενιαρόγια, όπως αναφέρει το BasketNews.

Ο 53χρονος τεχνικός υπέγραψε πέρσι μονοετές συμβόλαιο με τη Βαλένθια, η οποία στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου έδειξε τη διάθεση να τον ανανεώσει. Αυτό δε συνέβη, με την Μπασκόνια να είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την περίσταση για να τον πάρει στη Βιτόρια.

Ο Γιοάν Πενιαρόγια είναι ένας εκ των πλέον εξελίξιμων προπονητών στην Ισπανία, με διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ολέσα, πριν κάνει το μεγάλο βήμα για την Ανδόρα (2010-'18). Ακολούθησε μία σεζόν στη Μανρέσα (2018-'19) και μία διετία στην Μπούργος (2019-'21), με την οποία κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο στο Basketball Champions League.

TAGS ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ EUROLEAGUE LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ