ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Η front line είναι πολύ περιορισμένη"

Μπαρτζώκας: "Η front line είναι πολύ περιορισμένη"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε εν όψει του αγώνα με την Μπασκόνια (26/11, 21:00) και στάθηκε στη λειψανδρία που υπάρχει στην γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην δράση με το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια (26/11, 21:00) μετά από το κενό της περασμένης εβδομάδας στην EuroLeague. Ένα κενό που προέκυψε λόγω των συνεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού στο εσωτερικό της ομάδας, με αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες να τίθενται νοκ άουτ για τη μονομαχία με την ισπανική ομάδα.

Την παραμονή του αγώνα με τους Βάσκους, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο κομμάτι των απουσιών, τις οποίες δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία, τόνισε όμως πως με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, η front line του Ολυμπιακού είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις απουσίες λόγω κορονοϊού: "Είναι μια κλασική ερώτηση αυτή, αλλά θα γίνει σε όλους τους προπονητές στη διάρκεια της σεζόν, γιατί προφανώς βλέπετε ότι μαθηματικά συμβαίνει σε όλους. Δεν μπορούμε να το επικαλούμαστε αυτό το γεγονός ως δικαιολογία. Είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο, γιατί εμείς θα είμαστε δίχως πέντε παίκτες αύριο, συμπεριλαμβανομένου του Άαρον Χάρισον, που απουσιάζει λόγω τραυματισμού. Οπότε, προφανώς κάποια άλλα πράγματα θα χρειαστεί να κάνουμε ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για την Μπασκόνια: "Δεν υπάρχουν εκπλήξεις αναφορικά με το πώς παίζει η Μπασκόνια. Οποιοσδήποτε καταλαβαίνει το άθλημα, βλέπει ότι είναι πρώτη σε κατοχές ανά αγώνα, παίζει πάντα σε υψηλό ρυθμό και αυτό είναι κάτι που γίνεται τόσο λόγω ισπανικής φιλοσοφίας όσο και λόγω της παρουσίας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Είναι μια ομάδα που είδατε τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι που ηττήθηκε (σ.σ.: εντός έδρας από τη Ζενίτ), ο προπονητής παραπονέθηκε ότι ο αντίπαλος την οδήγησε στον δικό του ρυθμό και γι αυτό ήρθε η ήττα. Προφανώς αν επιτίθεσαι στο καλάθι αλόγιστα χωρίς υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, θα έχεις πάντα πρόβλημα με την Μπασκόνια".

Για το ποια θέση έχει πληγεί περισσότερο λόγω απουσιών: "Οι δύο θέσεις των ψηλών, η front line είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Αυτό είναι το πρόβλημά μας, θα πρέπει κάποιοι παίκτες να ανέβουν μια θέση για να βγουν τα αγωνιστικά λεπτά στο παιχνίδι. Έχουν μπει στην προπόνηση κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό Β' για να κάνουμε μια αξιοπρεπή προετοιμασία, και η αλήθεια είναι ότι μας έχουν βοηθήσει πολύ αυτό το διάστημα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι είμαστε λίγοι, αλλά κι ότι έχουμε να παίξουμε αρκετό καιρό. Πέραν ότι για μια βδομάδα δεν μπήκαμε καν στο γήπεδο λόγω της καραντίνας, έχουμε αρκετό καιρό να παίξουμε παιχνίδι. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το φιλικό που δώσαμε προχθές μάς βοήθησε, αλλά είναι πρόβλημα ότι έχουμε καιρό να δώσουμε έναν αγώνα με την ένταση της EuroLeague".

ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ: "ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"

Από την πλευρά του, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σημείωσε πως "αύριο είναι ένα παιχνίδι που είναι λίγο ιδιαίτερο γιατί ερχόμαστε από μια βδομάδα χωρίς αγώνα. Η Μπασκόνια είναι επικίνδυνη, παίζει σε μεγάλο ρυθμό και θέλει προσοχή. Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας, θα παίξουμε και για τα παιδιά που λείπουν. Έχουμε δουλέψει αρκετά καλά, πιστεύουμε πάρα πολύ στο αυριανό παιχνίδι και σίγουρα θέλουμε να το κερδίσουμε. Στους ψηλούς έχουμε μια έλλειψη, αλλά όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ μπορούμε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ