ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αναβλήθηκαν τα ματς με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν

Η ομάδα του Ολυμπιακού στο κέντρο του παρκέ
Η ομάδα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα ταξίδια του Ολυμπιακού σε Βαρκελώνη και Λιόν για τα ματς με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας μετά το τέταρτο επιβεβαιωμένο ερυθρόλευκο κρούσμα, όπως ανακοίνωσε η EuroLeague.

Η EuroLeague ανακοίνωσε πως τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν για την 9η και 10η αγωνιστική αντίστοιχα, αναβλήθηκαν λόγω του τέταρτου κρούσματος στους "ερυθρόλευκους".

Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν οι δυο αναμετρήσεις, καθώς υπήρχε ζήτημα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Θα πρέπει να τονιστεί, δε, πως και τα τέσσερα κρούσματα αφορούν παίκτες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η EuroLeague ανέφερε στην ανακοίνωσή της πως ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

"Η EuroLeague Basketball ανακοινώνει τις ακόλουθες αλλαγές στο καλεντάρι σε ό,τι αφορά τη regular season 2020-21. Η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί.

Η αναμέτρηση Βιλερμπάν– Ολυμπιακός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί".

Νωρίτερα το μεσημέρι μάλιστα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά το τρίτο κρούσμα κορονοϊού που ανακοίνωσε, είχε στείλει επιστολή στην ΓΓΑ, ζητώντας οδηγίες για τα ταξίδια σε Βαρκελώνη και Λιόν.

Θα πρέπει να τονιστεί πως και στις δυο χώρες που έπρεπε να ταξιδέψουν οι ερυθρόλευκοι (Ισπανία και Γαλλία), υπάρχουν πολλά κρούσματα κορονοϊού σε καθημερινή βάση, παίρνονται πολύ αυστηρά μέτρα από τις κυβερνήσεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν θα ήταν συνετό να παρθεί τέτοιο ρίσκο.

Επίσης, οι ερυθρόλευκοι μπορεί να υποχρεώνονταν σε καραντίνα στις χώρες αυτές. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο για όλη την αποστολή, αν επιβεβαιωνόταν και άλλο θετικό κρούσμα στην ομάδα, διότι δεν αποκλείεται να μην μπορούσαν στη συνέχεια να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν στη βάση τους. Επομένως συνέβη το λογικό και το προφανές με την αναβολή των δυο αγώνων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόσφατα (26 Οκτωβρίου) είχε ακυρωθεί και το ταξίδι του Προμηθέα για την Σλοβενία ενόψει του αγώνα με την Τσεντεβίτα - Ολίμπια, καθώς τρία μέλη είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, ενώ λόγω κρούσματος στον Παναθηναϊκό δεν είχε γίνει το ταξίδι του τριφυλλιού για τον αγώνα με τη Ζενίτ στη Ρωσία στις 29 Οκτωβρίου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ