ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Μπαίνει ένας παιχταράς, βάζει 30 πόντους και ο προπονητής... ισιώνει την γραβάτα"

Ο Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άλμπα
Ο Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άλμπα EUROKINISSI SPORTS

Απολαυστικός ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του ενόψει του Game 4 με την Φενέρμπαχτσε (5/5, 20:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) αποθέωσε τον Κώστα Σλούκα και θυμήθηκε μία ατάκα για τους προπονητές που... ισιώνουν την γραβάτα και παίρνουν μερίδιο επιτυχίας στις νίκες.

Ο Ολυμπιακός προηγείται πλέον με 2-1 νίκες της Φενέρμπαχτσε μετά την επικράτησή του στο Game 3. Μία ημέρα πριν από το Game 4 (5/5, 20:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στα ΜΜΕ, με τις δηλώσεις του να παρουσιάζονται στην εκπομπή "Show Must Go On"

Αποστολή Κωνσταντινούπολη: Χάρης Σταύρου

Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" αναφέρθηκε στο άγχος του Game 3, το άγχος που πρέπει να διαχειριστούν οι δύο ομάδες ενόψει του Game 4 και την προσωπικότητα του Κώστα Σλούκα, αναφέροντας και μία ιστορία σχετικά με προπονητές που... ισιώνουν την γραβάτα μετά από επιτυχίες.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για το κατά πόσο ο τρόπος που έγινε το 2-1 θα βαρύνει τον 4ο αγώνα την Φενέρ: "Συνήθως όταν χάνεις με αυτό τον τρόπο είναι ψυχοφθόρο και επίπονο. Παρόλα αυτά, οι προπονητές και οι παίκτες έχουν μεγάλη εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να περάσει μια μερα, να ξαναμπούν στο γήπεδο και να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι ομάδες και οι παίκτες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να μένουν σε αυτά".

Για την πίεση του φαβορί που έχει ο Ολυμπιακός: "Θα ήθελα με την ευκαιρία να χαμηλώσω τους τόνους και τις προσδοκίες για την δική μας ομάδα. Η ομάδα μας, σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και τώρα και γενικά, έχει σπάσει το ταβάνι της. Παίζει συνέχεια στα όριά της. Δεν είναι εύκολο αυτό. Κάθε νίκη που κάνουμε έιναι σημαντική. Και στο Game 1 και στο Game 3 της σειράς. Έτσι πρέπει να το εκλάβουμε. Δεν ξέρω πώς θα βαρύνει εμας και αυτούς ό,τι έγινε στο Game 3. Πιστεύω πάντα ότι οι ομάδες που παίζουν με το μαχαιρι στα δόντια είναι πιο έτοιμες και τότε το μπάσκετ τους δίνει αυτό που πρέπει.

Η Φενέρ ήταν αυτή η ομάδα στο δεύτερο ματς, το έδειξε αυτό κυνηγώντας τα ριμπάουντ, όπως και εμείς χθες. Δύο φορές που η Φενέρ πήρε διαφορά, αλλά επιστρέψαμε και προηγηθήκαμε. Θέλει επιμονή, πίστη στο πλάνο, διαχείριση συναισθημάτων. Πολλές φορές παρασυρθήκαμε χθες σε βιαστικές επιλογές και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας, να έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Το ματς είναι πολύ δύσκολο, όπως δύσκολο ήταν και το χθεσινό".

Αν η χθεσινή νίκη δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει ειναι χαρακτήρα πρωταθλητή: "Πρέπει να δώσομε εύσημα και στον αντίπαλο, που όταν βρέθηκε στο -4 επέστρεψε στο ματς. Αυτό που έκανε ήταν δύσκολο. Έβαλε μεγάλα σουτ η Φενέρ με τον Ντόρσει, τον Καλάθη και τον Γκούντουριτς.

Έγειρε σε εμας η πλάστιγγα τελικά, έπειτα από ενα μεγάλο σουτ ενός μεγάλου παίκτη. Το μπάσκετ είναι εντελώς απρόβλεπτο δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αλλιώς το 4ο ματς. Είδατε πως η διαχείριση των συναισθηνάτων είναι κάτι που πρέπει να κάνεις συνεχώς μέσα στο παιχνίδι".

Για το γεγονός ότι η νίκη ήρθε παρά το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα: "Η Φενέρ ρισκάρει κάποια πράγματα με την άμυνά της και υπάρχουν οι προσαρμογές που που κάνει κάθε ομάδα με βάση τον αντίπαλο. Αυτό κάναμε κι εμείς. Χθες, είχαμε κάποια ελεύθερα σουτ που δεν βαλαμε. Λίγο το άγχος, λίγο η πίεση επειδή ήμασταν πρώτοι στην κανονικη περίοδο και υπάρχει το άγχος να προκριθούμε οπωσδήποτε στο Final Four, .αυτό δεν είναι εύκολα διαχειρίσημο.

Όλες οι ομάδες έχουν ταλέντο, καλό πάγκο και αγωνιστικό πλάνο. Η Φενέρ κάτι μας δίνει με την άμυνά της, έτσι κάνουν οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε πιο εύκολα, αν είχαμε βάλει δύο βολές ή δεν είχαμε κανει λάθη στο τέλος, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ και η ομορφιά του".

Για την ατάκα στο τάιμ-άουτ ότι οι παίκτες θα γίνουν ήρωες αν πασάρουν την μπάλα: "Παίζαμε βιαστικά στην αρχή. Πήγαμε πολύ σε on ball επιθέσεις και ζητούσα να πάμε off ball. Να μην πάμε σε σουτ από ντρίμπλα και Post Up. Κάποια στιγμή, η άμυνα της Φενέρ πάει με 2-3 παίκτες στην μπάλα στο Post. Εκεί έπρεπε να βρουμε την πάσα, Έγινε σε μία φάση σε ένα τρίποντο του Σλούκα έπειτα από ποστάρισμα του Μπλακ και είπα στους παίκτες ότι αυτός είναι ο τρόπος".

Για τις οδηγίες που έδωσε για την τελευταία επίθεση: "Παίζουμε την μπάλα από πλάγια, το οποίο δίνει κάποιες επιλογές. Δεν ξέραμε και ποιον παίκτη θα έβαζε η Φενέρ στον Σλούκα και τον Βεζένκοβ. Θέλαμε να δώσει σκριν ο Βεζένκοβ στον Σλούκα, ώστε να πάρει την μπάλα ο Σλούκας και είτε να σουτάρει, είτε να πασάρει στον Βεζένκοβ στην γωνία.

Κάποιες φορές είναι και τι σου δίνει ο αντίπαλος. Ο Σλούκας βρήκε ρυθμό με αυτή την ντρίμπλα που έκανε πίσω από την πλέτη για να αποφύγει την πίεση και έβαλε ένα δύσκολο σουτ. Ο παίκτης που είναι ώρα στον αγώνα έχει περισσότερες πιθανότητες να το βάλει ακόμα και από καλυτερο σουτέρ. Πηγαμε με τον παίκτη που ένιωθε καλύτερα".

Για την ατάκα του Βεζένκοβ στον Σλούκα στο τάιμ-άουτ, να πάρει την μπάλα και να σουτάρει: "Αυτό δείχνει το πώς αλληλοστηρίζονται οι παίκτες, για αυτό ειπε ο Βεζένκοβ στον Σλούκα να πάρει το σουτ".

Για την ευλογία που είναι να έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ έναν παίκτη σαν τον Σλούκα που δεν φοβάται να πάρει το τελευταίο σουτ: "Ναι, είναι ευλογία. Είναι πολύ σημαντικό. Καμία φορά, υπάρχουν προπονητές που λέμε ότι... ισιώνουν την γραβάτα. Μπαινει κάποιος παιχταρας, βαζει 30 πόντους και εσύ και ισιώνεις την γραβάτα και παίρνεις το μερίδιο της επιτυχίας

Αυτά είναι παιχνίδια που όλοι θέλουν να παίξουν. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν θα θυμάται κανείς μετά από 3 μέρες ποιος παίκτης έπαιξε καλα. Δεν μετραει τι έχεις κάνει, θα θυμούνται όλοι μόνο ποιος νίκησε. Οι προπονητες αποφασίζουν για τα συμβολαια και θεωρούν σημαντικό να δουν πόσα θυσιάζει ένας παίκτης για μία ομάδα και όχι ποιος θα βαλει ποντους. Αυτές τις μαχες δίνουν προπονητες και παικτες μέσα στην σεζόν".

Για τα περαστικά σε τρεις πρώην πάικτες του: "Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχηθώ περαστικά σε τρεις πρώην παίκτες μου. Τον Ντάνστον, τον Σίνγκλετον και τον Σβεντ. Ήταν μεγάλο χτύπημα για εμένα να ακούω την μία είδηση μετά την άλλη και για τους τρεις. Ελπίζω να πάνε όλα καλά".

Δείτε την εκπομπή "Show Must Go On":

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ